Vägkyrka i Farstorp arrangeras för 19:e året

Farstorp. Aktiviteterna kring vägkyrkan i Farstorp ökar år efter år. Under de elva dagarnas vägkyrka förra året kom det 830 besökare från vidsträckt område. Även i år bjuds ett påkostad program med början 25 juni. Inom församlingen finns en speciell kommitté som huvudansvariga på uppläggningen.


Farstorp församling inbjuder åter till vägkyrka.

Vägkyrkan i Farstorp är en av de tre platser i kommunen som arrangerar denna sommaraktivitet. Enligt tillgängliga uppgifter är dock Farstorp den mest aktiva. Kravet för vägkyrka är att den skall finnas intill större trafikerad väg samt ett visst öppethållande under en viss tid. De församlingar som inte uppfyller dessa krav kan ordna sommarkyrka. Den äldsta vägkyrkan finns i Hörja. Den första vägkyrkan i Farstorp började sin verksamhet 1990.


Tydlig visning finns var vägkyrkan i Farstorp är belägen.

I Farstorp inleds samlingen med underhållning samt kort andakt i kyrkan Sen bli det samling i församlingshemmet för kaffe med dopp, Varje vardag från 25 juni till 6 juli blir det dessutom utställning och visning i församlingshemmet. Det är skilda konstnärer som visar tavlor, böcker och porslinsmålning. Vidare blir det utställning av ”luffarslöjd”, handgjorda kort samt information om vad som hänt i Farstorp under vissa år.


Fyra av 25 i kommittén för vägkyrkan. F v Staffan Örneskans, Elsie Engkvist, Staffan Andersson och Bertil Thorsson.

Svänggänget från Kristianstad sjunger samt spelar medan Göingemusikanterna svarar för musik. Bygdespelarna från Vittsjö och Gunnar Larsson från Hästveda ansvarar för underhållningen en dag. Sång till piano, gitarr och säckpipa framförs av Helen Hansen och John Follin från Höör. Ständiga medverkande bli Bror Lundh och Rune Lindkvist medan Ragnar Carlsson, Anders Lennartsson och Jonas Lennartsson sjunger och spelar flera instrument.

Veckan som slutar den 30 juni gästas av doktor Gladers från Tyringe och påföljande vecka som slutar den 6 juli kommer Dan-Inge Olsson från Sösdala med ”Tack för musiken”! Alla samlingar börjar klockan 14 förutom lördag den 30 juni som börjar klockan 18.


Denna grupp framförde postludium efter förra årets program i kyrkan

Kyrkan från 1100 talet kan vara intressant och information lämnas om denna åldriga helgedom med många åldriga målningar. Farstorp har varit en utflyttningsort och därför besöker ”utvandrare”byn som vill återse sin ungdoms kyrka. Vägkyrkan i Farstorp var blivit något av hemvändardag!

Top