Vägkyrkan i Farstorp samlade nära 800 besökare

FARSTORP. Finalen för vägkyrkan i Farstorp har fått konkurrens, sa Bertil Thorson då han välkomnade. Det gällde både solsken och fotboll. Trots konkurrens kom duktigt med besökare till helgedomen. Besökarna i kyrkan fick i alla fall glädja sig åt solsken. Det var dagen gästartist Dan-Inge Olsson som var idel solleende under sitt framträdande.


Dan Inge Olsson var uppskattad gäst vid vägkyrkan. Han inledde med någon form av introitus. Frågan var sen: Vad händer klockan 15? Jo, då ä dä kaffe i församlingshemmet, svarade Olsson själv på sin fråga! Det blev även fråga om vilka av besökarna som var boende i Farstorp. Visst var det några handflator som sträcktes upp! Vidare berättade han om barns olika syn på ting och saker. Strax blev det unison medverkan i I denna ljuva sommartid.

Det var inte enbart solsken som spred sig utan även flera humoristiska inslag fick lyssnarna att skina upp.


Även denna del av kyrkan var välbesökt av besökare.

Nu får jag se glad ut, sa den humoristiske gästen. Det var när en kamera riktades mot honom! Mellan musikstycken blev det åter humoristiska vitsar som framställdes med gestikulerande rörelser. Även under framträdandet med Du hemmets jord, sjöng Olsson ”med hela kroppen”. Inslag förekom med utslag från ”Barn har sagt”. Sen blev det unisona psalmen O vad världen nu är skön. Efter ytterligare låtar var Olsson tacksam att tiden gick för fort efter en blick på urverket! Han var nog tämligen ensam om denna sak. Något som var jobbigt för Olsson var tydligen då han hade undervisning för konfirmander! Däremot såg Olsson väldigt glad ut då han sjöng Jag har hört om en stad.


Dessa besökare trivdes vid ett av fönsterborden.

Då det närmade sig byte av lokal blev det unisont Må din väg gå. Kyrkans man Staffan Andersson uttalade välförtjänt tack till Dan-Inge Olsson för en timmes underhållande inslag. Tema för dagens medverkan var: Tack för musiken och det kan lyssnarna instämma i!


Två av dagens värdinnor i församlingshemmet tar en kort paus i sitt serviceinriktade arbete.

I detta sammanhang kunde Staffan Andersson meddela att besöksantalet under de elva dagarna uppgick till nära 800 besökare. Samlingen fortsatte sen i församlingshemmet där välfyllt kakbord snabbt tullades och trevnaden fortsatte.

Top