Gravsmyckningskaffe i Kyrkhuset

BJÄRNUM. Redan kl. 08.00 var det liv och rörelse i kyrkhuset vid Norra Åkarps kyrka, bord och stolar ställdes iordning av kyrkans kvinnliga medhjälpare, kl. 09.00 var kaffeborden redo att ta emot de första gästerna och detta år var det cirka 60 st som redan innan middag hade tagit sig tid att gå in och dricka kaffe och få sig en pratstund med vänner och bekanta.

En hel del har det lite som en hemvändardag att sitta ner en stund och ta en kopp kaffe, efter att de smyckat sina nära och käras gravar med granris, blommor och ljus.

Kl. 15.00 var det gudstjänst i kyrkhuset och kyrkoherde Mats Svensson höll i denna, sång blev det av Anna Kristensson och Carina Tufvesson och i slutet stämde även kyrkoherden in i en fin psalm, pianot spelades med trygg hand av Curt Nilsson, ett mycket uppskattat och trevligt inslag i denna fina stund i kyrkhuset.

När dagens sista kaffegäster hade gått kunde det räknas till ca 150 st gäster och det kan ses som lite som av ett rekord, vilket är glädjande för alla de som lägger ner hjärta och tid på att anordna detta.

Top