Lördagskåseri...

Ta med stavar när du åker med Skånetrafiken

Sista dagen för detta året med Sommarkortet. Vi skulle besöka Malmö och goda vänner. Tåg, tåg och buss. Färden till vännerna var perfekt. Middagen utsökt. 25 grader varmt men humöret var ännu så länge på topp.

Efter några timmars prat och skratt var det dags tänka på hemfärd. Nu hade temperaturen stigit, solen flödade 30 grader. Lagom med resenärer på bussen för färd till centralstationen.

Där bröt katastrofen ut!
Inne på centralen sprang vilda resenärer och vakter från Skånetrafiken omkring. Vakterna med text på ryggen ”FRÅGA MIG” och det frågades. 
ALLA tåg stod stilla. Visserligen gick ett till Helsingborg men det var inte aktuellt.

Klockan 15. 00 hade en olycka hänt vid Hjärup alltså stod tågen stilla mellan Malmö och Lund. Vad göra !!!!!!!!

Som tur var Malmö Festivalen i full karriär, ett besök på Espresso House där isen tagit slut alltså inget Is the. Men 3 timmar senare och många olika bänkar att sitta på skulle tågen börja köra. ALLA kan ju räkna ut hur det såg ut på tågen, och fortsatt varmt 30 grader. 

Vi kom tillsammans med ett oräkneligt antal andra resenärer med på tåget till H-holm. Sittplatser inte att tänka på men då när mannen stod där med sina stavar och såg allmänt dyster ut var ”Florence Nightingale“ med på tåget. Hon bad två unga tjejer “Kan inte ni låta den äldre gentlemannen få sitta”. Då svarade gentlemannen “jag har en fru också”. Vi fick båda sitta till H-holm.

Skånetrafiken kunde inte rå för olyckan men utan stavar hade vi fått stå hela vägen.

 

Top