Lördagskåseri...

En dags resa med Skånetrafiken utan biljett……..

Visserligen var biljetten betald men det kom ingen pappersbiljett från automaten.

Färden var planerad från Vittsjö till Hyllie och vidare till Bunkeflostrand. Alltså jag skulle åka tåg och senare buss den sista biten. 24 timmars biljett gäller ju på alla bussar och tåg i Skåne. Biljetten var betald med kort och fanns reserverad på kontot. Mitt bevis.

Resan emellan Vittsjö och Hässleholm gick ju bra med gratiskortet vi äldre får från kommunen. Tågvärden var gullig och skrev ett intyg att resan vidare från Hässleholm skulle gå bra med hennes bekräftelse.

Modig som man är steg jag på Öresundståget utan biljett. Spänningen steg när tåget gled ut från Hässleholms station. Skulle jag bli avkastad !!!!!!!!!! Få böta !!!!!! Eller????

Nästa fråga var hur jag skulle göra i Malmö. En bekräftelse på en papperslapp gäller nog inte på lokaltrafiken där.

Ett problem till var ju att jag skulle ju ta mig hem på kvällen. Stor dramatik. Spänd förväntan på ny tågvärd. Han lovar att lösa problemet. När han återvänder upplyser han mig om att betala på bussen i Malmö och köpa ny biljett vid hemfärd. Detta hade maken redan rekommenderat per telefon.

Men jag tänkte så här irriterad som jag var att de ansvariga skulle också få anstränga sig och hjälpa mig.
Det slutade med ny biljett. Skrivelse till Skånetrafiken. Så får vi se om det kommer någon ersättning.

I denna teknikens tidevarv skulle det då inte kunna finnas någon upplysning på biljettautomaten antingen att det är fel på den, eller pappret till biljetterna är slut? Automaten slukade kortet och hela proceduren ”köpa biljett” var normal. Ända tills att inte det kom någon biljett.

Funderar på att bli modern och ha biljetten i telefonen.

 

Top