Lördagskåseri...

Så det kan bli!

För många år sedan hade Trobeck i Vittsjö utförsäljning av diverse inventarier. Som nyss nyinflyttad till Emmaljunga och eget hus, behövdes en del.

Till försäljning fanns bland annat ett stort matsalsbord med två iläggsskivor och åtta stolar. Möblemanget var tillverkat i Bjärnum och gediget gjort.
Tyget på stolarnas rygg och sits var lindrigt fräscha, men det fixar jag, tänkte jag.

Kruxet var bara att det stod en dam bredvid bordet och stolarna. Hon höll det till sin dotter, som dock ännu inte bestämt sig. Efter pirrig väntan kom beskedet att dottern inte var intresserad, så då slog jag till. 200 kronor för allt var ju oförskämt billigt, men jag blev glad!

Allt fraktades till Emmaljunga och tyget byttes på samtliga stolar. Så går det några år, närmare bestämt nästan 20 år! Då dyker ett liknande möblemang (från samma Bjärnumsfirma!) upp på en lokal auktion. Skillnaden var bara, att av de åtta stolarna var två stycken av karmtyp, alltså med armstöd.

Visserligen var jag ju nöjd med det som jag hade, men två karmstolar!! Så skönt att sitta i!!

Ah, tänkte jag, jag lägger ett bud på 90 kronor för allt. Så billigt kan det ju bara inte bli! -Men det var just vad det blev!

Så en vinterdag blev jag plötsligt ägare till 2 stora matbord, 4 stycken iläggsskivor och 16 stycken stolar, varav två med armstöd!

Den natten låg jag vaken för att samla mod för att berätta mitt tilltag för min man.

Var skulle vi ställa allt detta??

Ute mitt i vintern var ju inte att tänka på och vem vill hux flux byta matsalsmöblemang??

Med tanke på att det första bara kostat mig 200 kronor var jag beredd att skänka bort allt mot avhämtning. Ibland har man tur!

Jag frågade ett par goda vänner om de ville ha möblerna och efter moget övervägande övertog och hämtade de allt!

Innan min vän åkte kom hon och gav mig 45 kronor i handen och sa ”-Jag kan väl i alla fall få betala hälften av ditt nya möblemang". Tack för goda vänner med humor. De ska man vara rädd om!

 

Top