Lördagskåseri...

 

Ole hade köpt ett par träskor, men dagen efter gick han tillbaka med små steg till affären och ville byta. Varför undrar expediten. Jo, jag ville ha ett par med längre band emellan.

Har du hört om den skeppsbrutne mannen som flöt i land på en öde ö, Nej. Efter några dagar flöt en livräddningsbåt i land. Då slog han sönder den och byggde en flotte av bräderna.

Marve hade flyttat till Skåne för att arbeta på en fabrik. När han efter ett år kom hem igen undrade kompisarna var Skåne ligger. Jag vet inte men det måste ligga bra nära Afrika, vi har en svart kille på avdelningen och han cyklar hem på lunchen.

Turistbussen stannar vid bondgården och Stockholmsdamerna vandrar runt guidade av bonden själv. De kommer till ladugården och damerna undrar: Kan det verkligen löna sig att ha kvar kor? nu när man kan köpa mjölk överallt i pappförpackningar.Bondsonen var giftasvuxen och ville ha ett råd av sin far. Jag hade tänkt gifta mig med Olga, Nej det kan du inte, jag är far till henne. Efter et par veckor kommer sonen igen. Nu har jag bestämt mig för Anna i Torp. Jag är ledsen men jag är far till henne. Men då blandar sig mor i samtalet. Gift dig med vem du vill. Dig är han i alla fall inte far till.

Lärarinnan: För hundra år sedan fanns här både björn och varg här. då säger lille Pelle: Då var du väl rädd.

Fröken till lille Ville: Vad du svär, hur skulle din mamma reagera om hon hörde det? Hon skulle bli glad, hon har varit döv i flera år.

Vet du vad det är för skillnad på en smutsig gris och en ren? Nej, Renen har horn.

Vet du vilka gubbar som inte har varit barn ? Nej, Jordgubbar och snögubbar.

Det äldre paret kom åkande i hög fart mot järnvägsövergången Titta höger, så tittar jag till vänster, sa mannen. Men det blev ändå en ordentlig smäll. När de satt där i resterna av bilen sa mannen. Vi skulle ha tittat rakt fram . Då hade vi sett att bommarna var nedfällda.

Pappa, får jag låna bilen? Nej men du får låna gräsklipparen så ofta du vill.

Det är inte sant det där att svenska karlar inte är gentlemän. Hur så?
Idag såg jag en herre som höll upp sitt paraply och skyddade en dam mot regnet medan hon bytte däck på bilen.

En äldre dam hade hunden med sig på tåget. Då konduktören kom in i kupén sa hon. Jag har köpt biljett till den har lika stor rätt till sittplats som de andra passagerarna. Visst. Och i likhet med de andra passagerarna har den inte rätt att ha fötterna på sätet.

Den ena kvinnan till den andra: Jag såg din man på stranden med en blond kvinna. Vad hade du väntat dig i hans ålder, hink och spade?

Insänt av Karin Svensson

Top