Lördagskåseri...

 

Lite blandade historier....

En gammal man skrev sitt testamente: När jag dör ska jag kremeras och askan ska skickas till skattemyndigheterna, så har dom fått allt.

Vet du vilken middag som är svårast att smälta? Nej. Den man inte blir bjuden till.

Vet du hur man märker att man är full? Nej. Man känner sig intelligent men kan inte uttala ordet.

Vet du vad som händer om man stjäl en almanacka? Nej. Man får tolv månader.

Vet du vad det är för likhet mellan en rödspätta och en tunnelbana? Nej. Båda har platt-form.

Vet du vad som är motsatsen till en diamant. Nej! Eld! För diamanten är hård och elden är lös.

Bellman hejdar en taxi och sätter sig i baksätet. Efter en liten stund knackar han chauffören på axeln. Denne rycker till, kör upp på trottoaren och undviker med knapp nöd ett par gångtrafikanter. Taxin brakar rätt in i ett skyltfönster och stannar. Chauffören vänder sig om. Gör aldrig så mer, hör du, gör aldrig så mer. Bellman säger : Men jag kunde verkligen inte ana att du skulle reagera så starkt. Det är egentligen inte ditt fel. Det är min första dag som taxichaufför. Tidigare var jag begravningsentreprenör och körde likvagn i femton år.Bellman satt på restaurang och beställde in en pizza. Servitören frågade om han skulle dela pizzan i fyra eller åtta bitar. Ta fyra sa Bellman. Jag orkar nog inte åtta.

Så var det killen som hitta en tändsticksask med fyra stickor, han tog en och drog mot plånet och sa: den kastar jag, den funkar inte. Han tog nästa med samma resultat, den slänger jag. Inte den tredje stickan funkade. Han tog fram den fjärde, en låga slog upp. Han blåste ut den och sa, Den funkar, den spar jag.

En rödhårig norrman och Bellman träffades utanför en krog. Bellman är flintis.Den rödhårige norrmannen flinar: Var fanns du när Vår Herre skapade håret? Bellman sa: Jag kom lite sent och då fanns det bara rött hår kvar och det ville jag inte ha.

Domaren frågade Bellman: När jobbar du egentiden? -Han svarar då och då. Vad gör du då? Ett och annat. Var arbetar du? Här och där. Har du en bostad? Ibland ja, ibland nej. Då sa domaren: Nu sätter jag dig i fängelse. När kommer jag ut? sa Bellman. Förr eller senare.

Bellman och ryssen sitter på restaurang och dricker öl. På bordet mellan dem står en vas med vackra blommor. Det var vackra tulpaner, sa ryssen. Bellman säger, Det ser du väl att det är hyacinter. -ryssen säger: Hur stavar man till det. Bellman tänker en stund. -så säger han det är nog tulpaner i alla fall.

Bellman är ute och går på Djurgården, Solen skiner, fåglarna kvittrar. En tysk kommer förbi. Vilket fint väder idag, säger tysken. Jaja, svarar Bellman Stockholm är en vacker stad. Slottet, strömmen… för att inte tala om den härliga luften, säger tysken. Jaja, säger Bellman . Synd att det är så många dumma människor här, säger tysken. Jaja, säger Bellman Men dom försvinner när turisterna åker hem.

Bellman, en fransman och en tysk hade sökt jobb som brandmän. Brandchefen tog upp dem på tionde våningen i ett höghus . Så sa brandchefen att de skulle hoppa. Fransmannen hoppade och slog ihjäl sig, sedan hoppade tysken och slog ihjäl sig. Men Bellman stod kvar och rörde sig inte ur fläcken. Då sa brandchefen till honom: Du får jobbet ! Ni ska jobba och inte slå ihjäl er.

Bellman, ryssen och tysken sitter i en tågkupé. Plötsligt börja det droppa ur en resväska som ligger på hyllan. Tysken sträcker ut handen och får några stänk på fingrarna. Han smakar det och säger : Konjak. Napoleon? Ryssen gör likadant. Men han säger: Whisky. Teachers? Bellman- det är hans väska -säger. Valp, tax!

Nå lille Odd, vad ritar du för något? Jag ritar en häst som äter gräs. Jaså, jag ser inget gräs. Nej det har hästen ätit upp. Jag ser ingen häst heller. Han tyckte inte att det var någon vits med att stanna när allt gräset tagit slut.

Skrivet av Karin Svensson

Top