Lördagskåseri…

 

Några roliga historier.....

. Arvids kompis ombedes stiga in i Arvids nya lägenhet. Ja, jag vet inte, säger han, jag är så smutsig om fötterna. Äsch, det är inte så noga, du har ju skor på dig.

. Drängen Gustav går ut på vägen och leder en ko. En herre i flott bil saktar in och säger skrattande: Jaså, du är ute och går med din mor? Drängen plirar på den oförskämde och hittar repliken:- Ja far!

. Rolle hade köpt en japansk kikare som han tyckte var hemskt bra. Gurra hade köpt en tysk som var betydligt dyrare. Rolle påstod att hans kikare var lika bra. Häromkvällen kunde jag se genom fönstret hur du och din fru låg i sovrummet, sa han. Där ser du själv att kikaren är dålig, sa Gurra. Hade du använt min kikare så hade du sett att det var din fru.

. En ogift anständig dam från Köpmanholmen hade fått plats på en charterresa till England. Eftersom katten uppfostrats i samma anda som hon själv så bad hon grannfrun se till denna när hon var borta. Grannfrun fick stränga order att under inga omständigheter släppa ut katten så den kom i beröring med någon hankatt. Den första veckan hördes inget från damen men veckan därpå kom ett vykort med tre ord: Släpp ut katten!. Lilla Alice har lagt sig. Hon klagar över att hon är så ensam när mamma går, men får till svar: Du är inte ensam, Gud är med dej överallt. Efter en stund öppnas dörren sakta och Alice kommer snyftande ut: Mamma, Gud och jag har så tråkigt!

. Mormor kom på besök och Lena, tre år, satt bredvid när mormor packade upp. Till sist tog mormor fram två godispåsar. Vilken vill du ha, Lena? En är till dig, den andra är till Peter. Lena: Jag vill ha Peters!

. Mamma ge mig en krona. Det står en fattig man nere vid gathörnet, sa lille Per. Mamma ger honom en tia och tycker att Per är omtänksam, men frågar ändå: Vad gör den fattige mannen i gathörnet? - Han säljer glass!

. Det var fest och stämningen var hög hos Karlssons. Plötsligt ringde det på dörren och fru Karlsson öppnade. Utanför dörren stod frun från våningen under. Förlåt att jag stör, men vår son har vaknat och han skulle så gärna vilja se elefanterna.

. Jontes pojke blev hemskickad från badet för han förorenat bassängen. Storgråtande bekände han vad som hänt för mamma och pappa. Var inte ledsen tröstade Jonte. Såna olyckor händer alla någon gång. Men inte från trampolinen, va?

. Doktorn till patienten: De här sömntabletterna räcker en månad. Ja, men så länge vill jag inte sova.

. Algot ring efter en läkare, mor har blivit dålig. Då tar vi Ljung han är bra. Honom hade vi när farfar dog.

. Tandläkare till patient. Jag förstår hur svårt det är för dig som riksdagsman att öppna munnen utan att säga något men gör ett försök.

. Kollegerna till en ”Lapplisa” som dött gjorde en insamling för att hälsa hennes anhöriga och alla bidrog med 10 kronor. Även en av stadens köpmän som ofta åkt fast för felparkering fick en förfrågan om bidrag. Till allas förvåning drog han fram en hel 50-lapp. Insamlaren förklarade att de inte kunde växla men fick svaret: - Det gör ingenting - behåll resten och begrav 4 lapplisor till!

. En tjej hade fått lift. Bilisten körde in på en skogsväg och stannade där. Bensinen är slut, suckade han. Då tog tjejen upp en konjaksflaska ur handväskan.- Det var inte illa, sa han. Vad är det för sort ? - Bensin!

. Bertil har köpt en ny bil och skryter: Nu ligger jag alltid först i bilköerna.

. Bilmekaniker till kund: Det här var visst ännu värre än jag trodde. Det verkar snarare som om ditt batteri behöver en ny bil.

. Det var en försäljare som kom till en bondgård. Han ringde på och en pojke kom och öppnade. Har du pappa hemma? Nä, han har blivit överkörd av en traktor, svarade pojken. Nä men, vad tråkigt, har du mamma hemma? Nä hon har också blivet överkörd av en traktor. -Har du några syskon som jag kan prata med då? - Nä dom har också blivet överkörda av en traktor. Men vad gör du då din lille stackare alldeles ensam? -Kör traktor.

Top