Lördagskåseri...

Husets specialitet är sniglar, sa hovmästaren . - Jag vet, svarade gästen. Förra gången jag var här blev jag serverad av en.

Gamle rallar-Kalle berättade om sitt händelserika liv: _ En gång var vi på ett banbygge mitt i ödemarken. Där var bara myr och hedar så långt ögat nådde. Ja, det var så ont om skog att föräldrarna fick aga sina barn med torvströ.

- Med vilken rätt sitter min herre vid mitt stambord? -Ärter och fläsk .

- En man kom in på restaurangen och sa: -Det gäller min kompis , som är lite knäpp i skallen . Han tror att man kan betala med kapsyler . Han kommer snart hit och då kan ni vara bussiga och hålla färgen och ta emot hans kapsyler, så kommer jag och betalar senare? -Vi ska ordna det! lovade hovmästaren. En stund senare kom gästen in och han åt och drack och betalade med kapsyler. På kvällen kom kompisen tillbaka och frågade hur det gått. -350 kronor, svarade hovmästaren. Han åt det bästa vi kan erbjuda ! - Jaha , då är jag alltså skyldig 350 kronor. Kan ni ge tillbaka på ett grytlock ?

Min man har börjat bli gammal. I dag tittade han på matsedeln och sen på servitrisen.

Två gråsparvar möttes på en telefontråd. Värst vad du ser ut. Har du varit i slagsmål? -Värre än så. Jag råkade komma in i ett parti badminton .

Jag ger inte upp , sa den förhoppningsfulle golfspelaren . Troligen finns bollen på något ställe där vi minst anar. -Ja, kanske det , sa caddyn. Jag ska minsann titta efter i hålet.

Den där Olsson tycks alltid ha gott om pengar. Vad lever han av egentligen?
-Av brist på bevis.

Mannen mötte sin hustru i tamburen. Hon var spritt naken. -Är du inte klok? Ska du gå ut så där? -Just det . Jag ska demonstrera. Visa hela stan att jag aldrig får några kläder av dig! -Så du menar att du tänker gå hela Storgatan fram utan en tråd på kroppen? -Jajamen! -Förbi posten också? -Det kan du tro. -I så fall kan du väl lägga på det här brevet åt mig!

I den här sjön trivs verkligen fisken. - Ja, jag märker det. Jag har suttit här i flera timmar och inte fått upp en enda.

Lantmätaren kom till Ottos gård och satte upp sina instrument på åkern. Otto bad lantmätaren dra dit pepparn växer. -Jag får stå var jag vill, sa lantmätaren, det har jag papper på! Otto gick raka vägen hem och släppte ut tjuren , som brölade satt i väg åt lantmätaren till. Denne släppte allt vad han hade för händer och ropade: -Kom hit och ta reda på tjuren! -Visa honom papperna, skrek Otto.

Gubben satt vid köksbordet och rakade sig. När han var färdig granskade han sin spegelbild och muttrade: -Usch , så jag ser ut i synen! -Undra på det, sa gumman, du håller ju spegeln upp och ner.

En pappa frågade sin lille son: -Hur gick det för dig i skolan i dag? -Bra ! Jag lärde mig skriva. -Vad skrev du då? -Det vet jag inte. Jag har inte lärt mig läsa än.

Magistern: -Per peka ut Uruguay på kartan. Tystnad. Sedan hörs Anna: -Per är sjuk i dag magistern, Magistern: -Tyst och låt Per svara för sig själv!

Hör du Axel, det var någon som sa att du spelade fotboll i dag i stället för att gå i söndagsskolan. -Nej det är inte sant och jag har fjorton abborrar som bevis!

Grannpojken råkade sparka in sin vita fotboll i hönsgården. Tuppen tittar länge på den och säger sedan: -Jo, flickor , inte för att jag vill klaga, men titta vilka produkter granngården levererar.

Det är lektion i svenska i skolan och det gäller att få klassen att begripa vad presens är. -Hör nu, säger fröken, vilken tid är det här? Jag tvättar mig, du tvättar dig, han tvättar sig, vi tvättar oss. Kan du det Lars? -Det måste vara julafton. 

Top