Lördagskåseri...

Fortsättning på minnen från Bali.
Vi växlade 200 dollar mot en miljon femhundrasextio tusen rupie, träffade vår chaufför Indra och bestämde tid för vidare utflykt. Han poängterade att pruta var en sorts kultur, men skambud var inte acceptabelt. Vi besökte flera butiker, men trots det blev det endast en guld och silveraffär som rönte vårt mesta intresse. Snart tröttnade vi och Indra stod på plats och han körde oss till hantverksbyn Ubud, en otrolig marknadsplats och med helt andra priser. Vi var redan hungriga och Indra rekommenderade restaurangen “Lotus” och vi blev verkligen inte besvikna. “Lotus” låg i en fantastisk miljö framför en jättedamm med ett stort tempel på motsatta sidan.


Dammen var fylld av guldfiskar och lotusblommor och kantad med jättestatyer.

Maten blev anka med ris och grönsaker, ankan skulle vara tillagad under 24 timmar, den var så mör att vi trodde på det som stod i “menyn”.

Inhemskt öl cirka två liter och till dessert pannkaksinlindade bananer, palmsirap och riven kokos. Hela kalaset kostade oss cirka 100 kronor.


Om den goda maten påverkade oss vet jag inte, men efter det orkade vi fortsätta handla i de fullproppade bodarna.

Inköpslistan var lång, men den kommer nästa gång (rim!).

Top