Lördagskåseri...

Två dygn på Hennings gård.
 Den 27/8 kom vi till Hennings gård. Vi blev hälsade välkomna av ägarna Annelie och Lasse som är två människor som torde vara bland de vänligaste i vår värld.

Vi lärde känna dem i början av maj år 2000 när vi var på Lombok i Indonesien. De bodde i Göteborg på den tiden,men flyttade sedan till Sikås i Jämtland där de började med “Bed and Breakfast”.

Klockan 17 började en underbar kväll med fisksoppa och diverse, minnena fullkomligt forsade ur oss. Kvällen tog oss med storm och när vi till slut somnade var det i husets skönaste säng. Klockan sju vaknade vi med en kaffekorg intill sängen, fylld av allt möjligt gott och läsbart.


Klockan åtta frukost med det mesta av nästan allting.

Efter diverse” husguidning” av värdparet ,blev det en utflykt i Lasses bil uppåt höjderna runt Sikås.

Även ett besök i “Boa”, livsmedelsbutiken med det mesta, bland annat en underbar “fikavrå” där allt var en njutning. På eftermiddagen åkte “flickorna” in till Hammerdal för diverse inköp, medan Lasse och jag tog upp potatis som vi hittade en plats för i vår bil.

På kvällen avnjöt vi en härlig middag och stortrivdes tillsammans. Sängen var precis lika skön denna natt.

God frukost tillredd av Annelie och packning, avskedskramar och fotografering och en extra kram till katten Frasse som tyvärr mist ett öga. Vår färd gick vidare mot Arvidsjaur, men det är en annan historia.

Top