Lördagskåseri...

Dikanäs. 
Den 29/8 kom vi till Vilhelmina och besökte en av de mest turistvänliga ställen som vi upplevt. Turistvärdinnan som jobbade där när vi kom borde få ett pris för sitt bemötande.

Vi ville åka till Dikanäs och övernatta där, det var våra önskemål. Hon upplyste oss om att prästgården är det enda stället som är möjligt. Sen ringde hon dit och döm om hennes och vår förvåning, prästgårdens värdinna svarade: -Vilken tur ni har, jag är här hela kvällen det ska bli fest i undervåningen, men där uppe är det ledigt.

Glada i hågen vände vi bilen i riktning mot Dikanäs, vi följde sjön Malgomaj, passerade odlingsgränsen vid 16 tiden och körde över södra delen av Marsfjället. Folk satte ut ”snöpinnar” och efter ytterligare en timma var vi i Dikanäs.

Vi blev mycket väl mottagna och blev erbjudna att vara med på festen, men tröttheten fick råda så vi tackade nej.

Kvällsmat på rummet i den väl tilltagna övervåningen. Vi tackade vår lyckliga stjärna som medverkat till vår fantastiska övernattning.

Av festen hördes inget och sängen lockade oss ganska tidigt.

När vi vaknade stod en kanna kaffe i trappan och kylskåpet bjöd på en frukost med hög standard. Vi lämnade prästgården klockan 10, städningen var vi befriade från den tog vår utmärkta värdinna hand om. Mätarställning 149 mil från Emmaljunga.

Vi hade fått tips om affären och det var ett minnesfyllt besök.

Där fanns det mesta Kristina handlade lite och jag lämnade in stryktipset där. Sedan lämnade vi Dikanäs med riktning mot Storuman.

 

Top