Lördagskåseri...

Äldre i huvudbonad kan visst köra bil.
Det har alltid pratats om folks mer eller mindre lämplighet att köra bil. Det senaste är väl om läkarnas påstådda sätt att se mellan fingrarna vid förnyande av körkort, myndigheterna menar att människor som har ett eller annat problem ställer till det i trafiken. Säkert har och kommer sånt att hända, vi blir ju varken yngre eller friskare med åren.

Lena-Maria Klingvall kan kontrollera fler saker än en bil utan armar.

Då tänker jag på de handikappade som efter slit och uppoffringar lyckats få körkort, där är vår sångerska, simmare och glädjespridare Lena-Maria Klingvall som saknar både armar och ett ben, en föregångare till att ändå ratta sin bil på ett säkert sätt.


Även kvinnor kunde köra bil, trots hatt!

Jag minns en tid i mitt liv, då jag hörde mej själv och andra kommentera äldres framförande av fordon. Vi mätte deras körsätt utifrån vad de hade för huvudbonad.hatt,keps eller mössa. Oj.oj vad jag skäms över detta.


"Gubbe med keps" kan även han köra bil.

Idag är jag själv där åldersmässigt, tack och lov är hälsan god och körvanan finns från landvägstransporter i flera år inom Göteborg och många år på landet som lantbrevbärare. Huvudbonad saknas för det mesta!

Nej , de stora syndarna och “olyckskaparna” finns inte bland ovan nämnda förare, ska man trafikbovar så är de bland “fartnissar” och missbrukare. En fråga till slut: Är det bara jag som blir “ikappkörd” för att jag är en väglus som håller gällande hastighet???

<p
Med prickfri körning och försynens hjälp. (Ta i trä)

Top