Lördagskåseri...

Torsdagen den 1/8 startade vi en resa med Trelleborg som slutmål. Via Hässleholm,Hörby,Löberöd,Harlösa,Veberöd, Skurup och Abbekås nådde vi Trelleborg fram på eftermiddagen. Raderna låter nästan som ”korvstoppning”men ortsnamnen döljer små egenheter var för sig, loppisar,sevärdheter och matställen. Ändå bara en ”transportsträcka”i våra nyfikna ögon.

Så var vi i hamn i ordets rätta bemärkelse. Vi fick ett rum på sjätte våningen som våra presskort och den utmärkta hotellvärdinnan Freya hjälpte oss med. Även bilen fick en lämplig plats på markplan. Hotell Clarion Collection Magasinet, som ligger alldeles vid färjeläget, erbjöd oss en fantastisk utsikt och massor av frisk luft. Efter att vi avnjutit en god kvällsbuffé så kunde vi sitta på första parkett med fönstret öppet och se färjor komma och gå i det avtagande solsljuset.

Hotellet som blev till i början på 2000 talet ligger i Magasinet, som tillhörde en gammal kvarn belägen tvärs över gatan. Kvarnen byggdes 1904 och revs på 1980-talet. Fredag morgon. Frukost och stadspromenad som avslutades med besök på Frälsningsarméns kafé Gnistan där vi bland jättetrevliga människor blev inviterade att sitta med vid deras lunch.

Margaretha Rosenkvist och Nils Eriksson bidrog till trivseln runt matbordet. En utmärkt måltid med hemgjord köttgrotta och potatis, kaffe och bulle efteråt. Givetvis betalade vi för oss.

En bussresa med en gammal engelsk röd tvåvåningsbuss skakade om i våra välfyllda magar, resan gick till och från Smygehuk och var alldeles gratis. Hastigheten var som högst 50 kilometer i timmen men med alla farthinder så var det nog vad bussen tålde.

Kristina lade lite pengar i ”bössan” ombord, Glass och kaffe fanns på vägen till hotellet. Skön fredagskväll väntade med god buffé och hembryggt öl och färjetrafikens underhållning senare. Vi såg sex stora färjor varje dag köra och backa på plats intill kajerna. Tusentals långtradare kördes, respektive backades ombord och i land av skickliga chaufförer.

Lördag i avskedets tecken . Där en bakluckeloppis i Smygehamn och en loppis hos Röda korset med underbara människor och kaffe med kakor väntade på oss, samt begynnande vägar inåt landet. Via Sövestad kom vi till Vanstad som hade ett kafé med de mest underbara wienerbröd man kan kan tänka sig. Mittemot bodde Patrik, som öppnade sin lilla butik för oss. Sen låg vägen öppen för hemfärd efter ett par händelserika dagar.

Top