Lördagskåseri...

Cykelbårlaget

Det var försvarsutställning i Malmö och korpralsskolan skulle ha en uppvisning i stridsgymnastik på Gamla Idrottsplatsen. 

Under ett par timmar skulle ett antal mer eller mindre spektakulära militära aktiviteter visas, som motorcykelcirkus, vapenövningar, exercis, militärmusik med mera. Bland annat skulle ett cykelbårlag visa sina färdigheter genom att åka ett varv på löparbanorna. Det skulle vara tempo i övningarna och hela programmet förövades dagen innan.När den stora dagen kom flöt allt fram till cykelbårlagets uppvisning. När de skulle svänga in på stadion vurpade den bakre cyklisten på sargen. Publiken jublade. Den främre cyklisten märkte inte vurpan utan trodde jublet gällde cykelbårlagets elegans. Det gick visserligen trögt men det trodde han berodde de nykrattade löparbanorna så han stod upp och trampade.

Efter honom släpade båren med fastspänd patient och den bakre cykeln vars ryttare kom springande cirka 5 meter efter.
Efter halva långsidan blev det tvärstopp. Ekipaget rättades till och fullföljde sitt varv på intränat sätt. Cykelbårlaget fick dagens längsta applåd när de lämnade löparbanan. Den främre cyklisten vinkade ungefär som en OS- guldmedaljör på sitt ärevarv.

 

Top