Lördagskåseri...

Man kan inte vara rolig jämt.
Nej, man kan inte vara rolig jämt, men för Jarl Borssèn var det inte svårt. Hans underfundiga humor smittade av sig redan under den tid han jobbade på S.J.i Göteborg. Vi var årsbarn, det skiljde bara någon månad till Jarls fördel. Han var född i Berghem utanför Borås och vi kom att bli arbetskamrater under delar av femtiotalet. Han dog 2012 efter många hektiska år, med början hos Kar de Mumma 1966, senare med ytterligare massor av revyer och filmer. Jag minns gärna inspelningen med Jarl och Ulf Brunnberg “I skoaffären”. (denna hittades inte på Youtube men finns här på SVT)

Jag kommer även ihåg Sten_Åke Cederhök som föddes i Båraryd i Småland, men beskrev sig själv som “tre kilo smålänning och hundra kilo göteborgare”. Han gjorde massor av revyer och TV-program. I starten var han dubbelarbetande med att till att börja med jobba på S.K.F och senare på arbetsförmedlingen i Partille.

Jag bodde under en tid i Partille kommun så även min moster Margit, som även hade Sten-Åke som arbetskamrat. Han beskrevs under denna tid som en riktig tråkmåns. När han gjorde sitt sista framträdande på Liseberg inför 18.000 jublande åhörare sa ingen att han var en tråkmåns längre. Han dog 1990 och ligger begravd på Kvastekulla griftegård i Partille.

Under en resa till solen råkade jag på Allan Svensson, mest känd i “Svensson-Svensson”, där han spelade brevbärare. Allan satt vid ett bord helt ensam och jag kände igen honom direkt även om just den TV-serien inte alls var min favorit. Eftersom jag ju var brevbärare så kunde jag inte låta bli att presentera mig som en kollega med namn och allt. Jag blev snabbt ensam vid bordet, man kan inte vara rolig jämt.

 

Top