Lördagskåseri...

Ett magiskt årtal
1959 var ett magiskt årtal för mej, 19.59 kan även med en enkel punkt mellan nian och femman tolkas som en minut före 20.00.

Men detta årtal handlar inte bara om en enda minut, utan i stort sett om viktiga händelser i mitt liv och annat som skedde 1959.

Den 29/1 sjöng Siw Malmkvist låten "Augustin" i Svenska Melodifestivalen. Låten var skriven med text av Åke Gerhard, Musik Bo Harry Sandin. Låten var en av åtta tävlande, samtliga på svenska som var ett krav på den tiden ,samtliga länders låtar skulle vara på deras modersmål.
Siwan vann med "Augustin", för övrigt den enda låt som fick över hundra röster.


Original från 1959


Mycket speciell speling på Stickspåret i Vittsjö 2016, Augustin börjar efter 5:25

Fyra dagar efteråt firade jag min 22 åriga födelsedag och efter ytterligare en vecka föddes min (vår) son på Mölndals lasarett. En son som orsakat mej både tårar och glädje, numera är han just fyllda 62, lyckligt gift och egen företagare på Sulawesi.

Den första mars sjöng Britta Borg i Eurovision song Contest vårt svenska bidrag, det var Sveriges Radio/TV s vilja att hon skulle framföra den ,"Augustin" slutade på plats nio.

Både svenska och europeiska programmen såg jag hos mina blivande svärföräldrar.

Den första juni fick jag (vi) på nåder en enrummare. Vi fick förtur allt för pojkens bästa.

Den tjugosjätte blev Ingemar Johansson världsmästare i tungviktsboxning det skedde på natten svensk tid 03.47. Vi följde drabbningen på radio och vållade vår lille grabb vissa sömn besvär innan allt var över.

(själv lyssnade jag på matchen vid utrikesterminalen för långtradare vid Helsingfors hamn), 7 år gammal, tillsammans med min bror som körde långtradare.

Den andra augusti gifte jag med "lillemans" mor och vi blev en familj.
Festen efter vigseln avslutades på en av Lisebergs restauranger.

Top