Lördagskåseri...

Tänk vilken buffel Johan är, fria till oss bägge på samma dag! -Vi borde hitta på ett sätt att straffa honom. -Ja verkligen! Ta honom du!!!!

Den unga damen: -Vill de se var jag blev opererad för blindtarmen? Den unge manen: -Usch nej, jag avskyr sjukhus.

Har fröken hört att hästen som står staty på Stortorget alltid gnäggar när en oskuld går förbi? -Nej, det har jag verkligen inte.

Vad har den svarande för yrke? -Hemmafru. -Er mans yrke. -Han är fabrikör. -Barn? -Nej, tavelramar ….

Oskar fyller 100 år och den utsände intervjuaren undrar: -Hur har farbror kunnat bli så gammal? -Jo, det har gått till slut, men jag tycker att det har tagit en jäkla tid.

Tomas, gå ned och piska den här mattan. -Jag kan inte, Ylva. Jag har feber. Se hur mina händer skakar. -Gå ned och skaka mattan då.

Nå, barn, hur hade ni det hos tant Astrid? -Åh, vi hade verkligen så kul så vi får säkert inte komma igen!

En skrikande barnröst från köket:- Mamma, mamma, nu har mjölken blivit större än kastrullen!

Nisse, vet du vad hygien är? Ja, fröken det är när man tvättar sig oftare än man behöver.

Lärarinnan är arg på Lena för att hon ljugit. Lyssnar du aldrig på samvetet, frågar hon. Nej vilken kanal är det på.

Kan du Niklas förklara vad som menas med ljus, frågade magistern, Ja, magistern, ljus är något man kan se. Tänk dig för innan du svarar. Du kan ju t.ex. se mig, men du kan väl inte påstå att jag är ett ljus.

Farbror Martin skulle komma på besök och Svantes mamma förmanade sin son att inte säga något om farbroderns hår, Martin hade knappt hunnit ta av sig hatten förrän Svante stormade emot honom: Mamma sa att jag inte fick prata om ditt hår och så har du inget.

Pappa är stilla oceanen alltid stilla? Kan du inte fråga om någonting vettigare? När dog Döda havet.

En dam hade kört på en cyklist. Polisen: Om jag förstått det rätt så kom cyklisten med minst 100 km i timmen över korsningen och katten som kom från höger var så stor så den skymde sikten för er.

Advokaten Andersson höll sitt första tal i domstolen. Det var ett skadeståndsmål där en bonde fått 24 svin dödade av ett tåg. -Tänk er bara , sa advokaten till nämnden, tjugofyra svin dubbelt så många som i denna nämnd….

Hej, polaren! Hur länge ska du sitta inne och vad har du gjort?- Jag flyttade på en polis och fick tre månader. -Inte mer? Jag flyttade på ett decimalkomma och fick ett år!

Hur kom det sig att polisen tog dig? -Jag hade för korta ben. -Ja men jag menar, varför ville polisen ha tag i dig? -Jag hade för långa fingrar.

Min man är vid kriminalen. -Min med. De hämtade honom i går.

Jo, Doktorn, det gör ont varje gång jag vrider överkroppen ett halvt varv, trycker ihop bröstkorgen och faller baklänges. -Men varför ska ni göra sådana rörelser? Jag måste ju komma in i Folkan!

 

 

Top