Lördagskåseri...

Tingssalen fylldes av spritångor

HÄSSLEHOLM. Som polisreporter på Norra Skåne hade kåsören även som uppgift att bevaka rättegångar i tingshuset. Den åtalade, bosatt i norra delen av Hässleholm kommun var misstänkt för bland annat rattfylleri och olovlig körning. I vissa ärenden var det tämligen långtråkiga förhandlingar men det kunde också vara annorlunda.

Polisen sökte en misstänkt rattfyllerist och fann förare samt bilen hängande på ett stengärde med drivhjulen snurrande i fria luften. Den misstänkte blev förvånad då polisen öppnade bildörren! Hur kan ni öppna då jag kör i 70 km/tim? Den misstänkte samt hans hund fick följa med till polisstationen för kontroll.

Den misstänkte infann sig i rättssalen som ”doftade” av starka drycker från den åtalade. Domaren frågade den åtalade om han var nykter då han greps? Jag var lika nykter som jag är nu svarade den åtalade och dessutom är jag absolutist. Den åtalade förnekade att ha förtärt sprit då han greps. Åklagaren frågade hur han kunde ha så hög promille som nära 2 promille om han var nykter? Det beror på den medicin som jag tar för mina hjärtbesvär, svarade den åtalade. Nej dessa piller kan inte ge någon promille i blodet, svarade åklagaren.

Det begriper jag bättre än du, svarade den åtalade och pekade med finger mot åklagaren. Åklagaren behöll mungiporna i nolläge! På en fråga från domaren hur han kunde köra av vägen om han var nykter. Den åtalade svarade medan han pekade mot domaren: Hade inte min lilla hundracka hoppat upp i knäet på mig hade det inte hänt! Bisittande nämndemän lyckades också behålla mungiporna i nolläge.

Den åtalade dömdes både för rattfylleri samt olovlig körning. Det var inte första gången som den åtalade stod inför tingsrätten.

 

Top