Lördagskåseri...

En regnig, mörk och kulen kväll i Halmstad

HALMSTAD. Som pensionär kan man ta sig friheten att lämna landet en vardag när de flesta arbetar. Vi, Johnny och jag, tog en tur till Danmark en tisdag för att återvända till Sverige igen på söndagskvällen.

Vi hade köpt en premiumbiljett och fick på grund av den köra ombord först och därmed också köra i land först. Ankomsten till Danmark skedde i dagsljus och vållade oss inga problem med att hitta rätt var vi skulle köra.

Värre var det när vi i mörker och regn skulle av båten vid den relativt, sen i januari, nybyggda hamn i Halmstad. Bilen var placerad på övre däck och som första bil utför en ”slalombacken” ner hamnade i på marken i ett veritabelt mörker med bara halvljus som ”ledsyn”. Bara mörk asfalt och inga markeringar om vart vi skulle köra! 

Tog sikte på en långtradare och följde den i ”häcken”, men när den körde in på området igen var jag helt utelämnad till den mörka vägen, tätt följd av en svans bilar, som nog trodde att jag visste var man körde ut! Men icke! Inte en skylt om var vägen ledde ut ur Halmstad, så jag, med bilsvansen körde mot det vi trodde var rätt väg. Allteftersom vi kom genom villaområden och rödljus, droppade den ena bilen efter den andra bort! Kanske trodde de att vi bodde i villaområdet, när vi i själva verket inte hade en aning om var vi var.

Efter en halvtimmes irrande uppenbarade sig det höga huset med Hallarna som en hjälp uppifrån och äntligen var vi på väg mot Markaryd. Alla bilarna efter oss var nu försvunna! De fick leta sig ur Halmstad på egen hand. Utan incidenter kom vi hem denna ödesdigra kväll.

Först dagen efter fick vi veta orsaken till att många långtradare körde inom Markaryd. Lars Vilks med två polisen hade krockat på motorvägen och tragiskt omkommit. Lade lite sordin på en annars trevlig resa!

 

Top