En kväll att minnas - CGs Release

Under den här inledande sejouren blev vi av kvällens värd, tillsammans med Mr T. på gitarr, serverade kvällens nya visa och andra ballader ur repertoaren. Detta gjorde
C-G mestadels dansande. Vi blev således även mentalt serverade uppfriskande och mycket välsmakande toner och ord. Det vi serverades att äta var givetvis, som vanligt på Furuliden, gott och smakligt arrangerat.
Då jag tyvärr inte kan lära mig att hantera den kamera jag köpt för ett par år sedan, så försöker jag istället att med ord beskriva vad som verkligen hände denna glada kväll. Tack för inbjudan C-G! Det kan tänkas att vi kan komplettera de här raderna med bilder tagna av en yngre man som vet hur en kamera skall hanteras.
Här kommer min högst personliga presentation av kvällens huvudfigur. Vi har att  göra med en revisor utan några som helst skrupler vad avser sättet att vara, klä sig, prata och uppträda. Jag antar givetvis att han är synnerligen allvarlig när det gäller jobbet förstås. Med andra ord en verkligt intressant kille utan sångröst, som framför kända och okända visor och ballader. Hans styrka ligger just i att inte försöka vara någon skönsångare utan ”bara” gladsångare och gladdansare eftersom han inte kan dansa heller. En kille att tycka om med andra ord och att beundra för modet att vara sig själv. Vi är många som sett honom sjunga, eller mer korrekt, uppträda på TV. Bert Karlsson, en av våra musik- och nöjesmagnater, hyllade hans framträdande och fick honom vidare i en av TV:s tävlingar vars titelrubrik jag glömt. Därtill har Bert förlänat C-G lämpliga musikaliska alster att framföra. Kvällens visa kändes direkt tillgänglig för den som har någon musikalitet att tillgå. Heder Claes för detta.
Avslutningsvis vill jag berätta vem denne C-G är. Namnet är Claes-Göran Joelsson gift med Britt-Marie och boende i Vittsjö. På arbetsdagarna hittar ni honom mellan kaffet och potatisen i ICA-hallen. Som många vet är han medlem i Lions.

 

Top