MIDSOMMARFIRANDET I VITTSJÖ

Klockan fjorton började så vittsjöborna anlända för det gemensamma firandet. Cirka fyrahundra personer kom till dammen, då vädret verkligen var midsommarvänligt. Det köptes lotter, spelades på chokladhjulet, pratades, dracks kaffe och kramades. Det är ju verkligen hemvändarnas mötesplats.
VGIK har en genuin känsla för hur man roar oss alla inte minst de yngsta. De får kasta bollar på porslinstallrikar, gå på styltor, sparka mot mål med fotboll och en hetsande målvakt. Blir det inte mål så bjuds det på en hiskelig jakt bland skrattande åskådare. Därtill gäller det att fylla en korg med bollar så att en tålmodig ”gubbe” får en skål vatten över sig. Allt uppskattades hörbart av den aktiva unga publiken. Allt är verkligen populärt så det förslår. 
Piggelinarnas nestor Ebbe med gitarrist stod för musiken vid dansen runt den granna midsommarstången. Det sjöngs och dansades så det stod härliga till. De som inte dansade njöt av hur gott det kan vara en midsommarafton i Vittsjö. Väl mött igen nästa år.

 

Top