MUSIKSLAGET HAR STARTAT I VITTSJÖ-BJÄRNUM

17 av de 20 kördeltagarna. Tre deltagare var tyvärr förhindrade denna första kväll.

Alla var mycket spända och nyfikna på vilka låtar de skulle framföra. Dessa hade Stina valt ut redan innan det var audition vilket var till stor hjälp vid urvalet av deltagare. Låtvalet är hemligt fram till den 16 april då det är stor tävling på Björksäter i Hässleholm men det är garanterat ett populärt val om man lyssnar till kördeltagarnas jubel vid presentationen.

Stina hade förberett det hela så att hon spelat in låtarna på skiva dels i s k slutversion och dels i stämmor så att var och en hemma i lugn och ro kan öva in sin roll i kören. Men om man behöver Stinas stöd finns hon inte längre bort än telefonen. Hon har också sett till att alla kommer att framträda om inte som solist så i två- eller treformation. Efter audition var hon helt säker på i vilken roll var och en passade. Tre solister var utvalda och presenterades och de tillhör de yngsta kördeltagarna men hade alla tre just de röstlägena som behövdes. I en av låtarna är det enbart kören som får sjunga medan Stina tillsammans med kören framför låt nummer två.

Stina är själv vittsjötjej även om hon under flera år bott och jobbat utomlands. Hon har arbetat som artist i 12 år. Hennes första engagemang var 1999 då hon fick sjunga en manlig roll i en krogshow i Halmstad. Nu är hon tillbaka i Vittsjö för dit längtar hon alltid. Vi får se hur lång tid det dröjer  innan ett lockande anbud får henne att ”fly” orten.


www.vittsjobjarnum.nu kommer att följa körens övningar fram till den stora dagen den 16 april.
LYCKA TILL !

 

Top