Hallå där Roger Berg...

BJÄRNUM. På fredag är det dags för en ny storbandskväll i Folkparken i Bjärnum. Vi har träffat Roger Berg i Roger Berg Big Band.

 

Hur länge har du spelat trummor?

Sen jag var tre år gammal och fick en leksaktrumma av min morfar. Han hade tydligen något otalt med mina föräldrar! Det satte igång ett intresse som byggdes på när min far skaffade LP-skivor med Glenn Miller och Benny Goodman.

 

Vad spelar ni för musik?

Vi spelar swingklassikerna från det sena 1930-talet fram till 1950-talet med professionella musiker. De rätta tempona, det rätta soundet! Vi har nu en repertoar som är speciellt anpassad för dans till storband. Vi spelar även swingmusik av yngre datum men vi blir aldrig "moderna".

 

Varför Bjärnum?

Parken i Bjärnum är perfekt för denna typ av arrangemang. Denna snart 100-åriga folkpark har mycket nostalgi i väggarna. Här har många storheter spelat under årens lopp. Dessutom är akustiken mycket bra i gamla folkparker byggda av trä.

 

Vad får en besökare ut av kvällen?

Alla gäster får garanterat en aha-upplevelse utöver det vanliga. Många av besökarna kommer att minnas och känna igen låtarna som spelades här på 50-talet. Dans och glädje, förknippat med god mat och gott vin eller en god öl.

 

Vad är din vision?

Visionen är att publiken ska veta, att med mitt bigband, får man en upplevelse av god, melodiös, klassisk storbandsswing spelad på det sättet vi i vanliga fall bara kan höra det på de CDs vi har från den härliga swingepoken, när det skrevs både bra melodier och texter!

 

Snabbfakta

Evenemanget kostar från 150kr och mer info finns på Folkparkens hemsida

Top