SOLEN OCH SÅNGGRUPPEN VÄRMDE VID SJÖSTUGAN

VITTSJÖ. Bänkar och stolar och även en sluttande grässlänt invaderades av lyssnare. Alla hade gemensamma intresset att lyssna på hembygdsföreningens sånggrupp vid Sjöstugan. Över vatten och skoglig omgivning ljöd sången och musiken. Flera möjligheter gavs att stämma in i sångerna och nog blev det allsång.


Sångare och musiker spred både ton och glädje i omgivningen.

Sannolikt är det tionde gången som detta arrangemang sker för att hylla sommaren och glädja besökarna. Nog var det sommar även vid Sjöstugan där sittplatserna efter hand flyttades till solens skugga. I rampljuset fanns sångare och musiker som inte hade så stor möjlighet att söka sig till skuggiga partier.

Proffsiga konferenciern Marie Bengtsson angav både ton och vistexter ur det digra allsångshäftet. Många kända visor spelades av orkestermedlemmarna och sångarna klämde i med sångliga stämmor. Det blev visor om Mitt hjärta, Karl Filips vals och uppmaningen att Pröva vingarna.

Flera av orkesterns medlemmar framträdde som solister. Bertil Lundstedt sjöng om Hur stilla och vacker...

Tre av solisterna. F v Jonny Olofsson, Bertil Lundstedt och Marie Bengtsson


Utmärkt vandrade mikrofonbärare var Arne ”G” Persson som smög fram micken till den som såg ut att sjunga. Flera av besökarna lät sin stämma ljuda över omgivningen. Arne inbjöd även till vals på bryggan då Kostervalsen framfördes. Om det skett hade det blivit trångt på bryggan där lyssnarna hade det behagfullt under parasoller. Jonny Olofsson och Marie Bengtsson sjöng om matvanorna i ”Madavisan”. Givetvis kom den populära Hassevisan om Himlahunden.

Många av sånghäftets visor gynnade även de omkring 200 närvarande som fick lufta sina stämband i sommarhettan. Ingen kunde känna sig riktigt säker för helt plötsligt kunde Arne smyga sig fram med micken.

Hela bygden kan känna sig stolta och glada över den utmärkta sång- och musikgruppen som sprider glädje vart de kommer. Inte minst vid allsångsträffen vid Sjöstugan.
Lotterier såldes om många vandrade hemåt som tillfredsställda vinnare. Jan Rosén var talesman för besökarna och tackade i välvalda ord för den trivsamma stunden vid Sjöstugan.Denna lyssnande grupp lät trädens skugga falla medan parasollet fanns tillreds.Arne ”G” har lyckats fånga upp den bekante journalisten OBON som tycks visa mer intresse för kameran.

Top