På besök i Busfabriken

Busfabriken är ett 6 000 kvm stort äventyrsland i djungelanda fyllt med klätterställningar, hängbroar, krypgångar, stor rutschkana, hoppborg och mycket, mycket mera. Vittsjödagens uppblåsbara hopptorn är bara en fjärdedel av det i Busfabriken både vad gäller höjd, längd och bredd. Busfabriken är gjord för barn mellan 1 och 13 år med en speciell pysselhörna för de allra minsta. När vi kom dit försvann Caisa med ett käckt hej då! Det tog en timme innan vi fick syn på henne. En glädjestrålande tjej kom farande och kunde, trots en timmes aktiviteter, inte sitta stilla när hon berättade vad hon hittat på. Efter lite att dricka kom ett nytt hej då och ytterligare en timme försvann.

Under den här tiden drack vi lite kaffe, 17:- för en mugg men med fri påfyllning så många gånger man ville. Det var samma sak med barnens läsk, man köpte en mugg och den fick man fylla så många gånger man ville. Humant för en stor barnfamilj. Även maten höll bra priser och var god - i alla fall det vi smakade.

Vuxna får vara med barnen i leklandet men måste precis som barnen ta av vrigt-014.gifsig skorna vilket fick till följd att nästan alla gick omkring barfota i hela etablissemanget. Även om vi varken klättrade eller svingade oss i lianer var det fantastiskt roligt att vara där och gå runt och titta på allt och alla. Att se alla dessa glada, upprymda barn i åldrarna 1 till 13 år tillsammans med lika glada och upprymda vuxna i åldrarna 14 till 80 år var bara det en upplevelse - tänkt 3 timmar med säkert 500 personer i rörelse och inte en enda sur min, inget bråk utan bara ren glädje.

vrigt-006_copy.gifAllt detta får man för 100,- per barn, vuxna går gratis tillsammans med barn, och då får man roa sig i 3 timmar. Man lär kunna betala för ytterligare timmar men jag tror inte det finns något barn som orkar mer än 3 timmar.

Under bilfärden till Helsingborg pratade Caisa mest hela tiden om allt hon skulle göra under besöket men under hemfärden var det inte många ord som hördes från baksätet vilket tyder på att hon hade haft roligt och var rejält trött.

Vi kan verkligen rekommendera ett besök i Busfabriken som förutom i Helsingborg även finns i Halmstad, Linköping och Norrköping. Läs mer på http://www.busfabriken.se/ .

Ulla Kristoffersson

Top