Nytt banrekord sattes vid Hövdingeloppet i Verum

VERUM. För åttonde året genomfördes under lördagen Hövdingeloppet i Verum. Viktor Magnusson respektive Malin Lyckestam vann sträckorna över 10 km. 

Starten 10 km har gått

Årets upplaga bjöd på underbart väder, sol från klarblå himmel och lagom varmt. Banan upplevdes av löparna som mycket bra vilket säkert även bidrog till att Viktor Magnusson kunde sätta nytt banrekord med tiden 35:33. Detta ger otroliga snittiden 3:33 / kilometer.

Hövdingeloppet i Verum bjuder två olika löpsträckor, en på 10 km och en kortare på 4,8 km. Det kom 134 startande löpare till Stavshult i Verum där starten för loppet fanns. Detta antal får ses som bra eftersom loppet denna lördag fick hård konkurrens av ”Löparfesten” i Skanör- Falsterbo som genomfördes samtidigt.

Segraren Wictor Magnusson springer i mål

Wictor Magnusson segrare 10 km herrar

Wictor Magnusson från Malmö segrare i herrar 10 km var helnöjd med loppet. -Jag tränar mycket för Vasaloppet men råkade tyvärr göra en vurpa på mina rullskidor med en bruten handled som följd. -Jag har just lagt gipset, så därför kom Hövdingeloppet fint till pass som en rejäl genomkörare innan jag kan starta upp med rullskidorna igen, berättar Wictor. Hade du någon draghjälp idag? -Nej jag var först redan från starten och märkte inte av någon annan under hela loppet, avslutar Wictor Magnusson. Att Wictor var helt överlägsen visas av att tvåan Emil Larsson FK Göingarna var 5:19 minuter efter i mål.

Malin Lyckstam segare 10 km damer

Malin Lyckstam som sprang för FK Göingarna vann 10 km damer. -Det är första gången som jag springer Hövdingeloppet. -En helt underbar bana i fantastisk terräng, visst är det något visst med Göingsskogarna inte minst så här på hösten, avslutar en glad segrarinna.

 

Flera lokala lag fanns även vid startplatsen. Bland annat har det blivit lite av tradition av firmorna El-Olle och El-Martin startar i Hövdingeloppet.

Även i år var det ”Nepron” från Höör som stod för tidtagningen. Företaget svarar för tidtagning vid många stora tävlingar i hela Sverige. Just idag finns ”Nepron” även på ”Löparfesten” i Skanör- Falsterbo, berättar Per-Anders. Varje löpare förses med ett ”aktivt” chipp, detta registreras sedan vid målgång. Ett säkert system som direkt ger tider och resultat i datorn. Genom Neprons hemsida ger detta möjligheten att direkt se resultat under loppen, ofta även mellantider.

Ola Johnsson, initiativtagare och ansvarig för Hövdingeloppet var mycket nöjd med dagen. Vi har något färre efteranmälningar i år, inleder Ola. Oaktat detta är det 134 anmälda löpare. -Ola berättar att 250 löpare är maximum för vad loppet orkar med, detta främst på grund av parkeringsmöjligheter.

Jag är mycket glad över all den sponsring loppet har idag. Vi har cirka 25 företag som ställer upp med mycket fina varor/ priser. Naturligtvis är jag jätteglad över alla funktionärer som ställer upp, idag är vi cirka 20 personer, utan deras hjälp hade det inte gått att genomföra loppet, fortsätter Ola.

Resultat från tävlingen finns här

 

Top