PRO Bjärnum bjöd in till årets friluftsdag på museumet

BJÄRNUM. Torsdagen var vikt åt en Friluftsdag i föreningens regi och frågan var väl bara ifall vädret skulle visa sig från bästa sidan eller tvärt om.

PRO medlemmarna kom till utlyst Friluftsdag på Museumet.

Vi har ju kommit in en bit på hösten så det kunde ju även sluta med ett ordentligt regnväder som vi mer eller mindre blivit vanda vid, vid detta laget. Lyckligtvis så var det till 95 % uppehåll och man kunde konstatera att det bara kom en liten skur medan tipspromenaden pågick.

Karin och Maj Inger smakar av välkomstdrinken

Det blev stundtals trångt när välkomstdrinken började serveras

Karin Andersson hade plockat fram ett fint recept på en välkomstdrink, som hon egenhändigt hade kokat ihop och visst smakade den bra trots att hon slopade Punschen. När alla hade fått denna undergörande dryck, så var nästa programpunkt att hälsa alla oss entusiaster välkomna, vilket Maj Inger gjorde. Samtidigt meddela hon att nästa programpunkt var en tipsrunda som styrelsen lyckats med att knåpa ihop.

Karin Magnusson hade tillverkad tipstävlingen med fina frågor

 Kniviga frågor som här Nummer fyra, men de flesta klarade den ändå

Många fina frågor och med en svårighetsgrad som hette duga. Vi var väl ett fyrtiotal som knatade runt och gissade svaren samtidigt som det kom en liten oansenlig skur från ovan. Av de tolv frågorna, så var det Inger Kastor som lyckades bäst med att enbart gå bet på en fråga.

Efter denna aktivitet så var det dags för var och en att baka sin egen våffla. Vet att Herbert Martinsson körde med korta tider vilket naturligtvis påverkade resultatet, men till det bättre enligt Herbert.

Karin Magnusson bakar våfflor och får lite hjälp av Maj Inger Eklöv

Herbert Martinsson gissar på hur många gem det finns i burken

Det kom en liten skur när vi gick tipsrundan

Det blev till att sitta inomhus när kaffet serverades och efter det var det prisutdelning på själva tipsrundan och som sagts så var det ingen som prickat in alla rätt. Kan nämnas att utslagsfrågan löd på 116 gem i burken och denna behövdes inte användas eftersom Kastor var ensam vinnare på 11 rätt och för den bravaden erhöll hon en fin ask choklad av bästa kvalitet.

Maj Inger tackade för visat intresse och meddelade att nästa gång vi träffas, är den 22 september och då har vi en gemensam träff med SPF där Jessica Abbott håller föredrag i ämnet ”Hur påverkar dina gener ditt liv” Kan vara nog så intressant att lyssna på. Åter ett arrangemang som styrelsen lyckats med till 100 % och alla klarade sig hem utan att ha blivit våta under Friluftsdagen 2022 i PRO:s regi.

Fler bilder från dagen:

 Fanan om PROs budskap var på plats

 Magnus fick plocka fram verktygslådan för att justera borden

Karin och Krister såg till så att utemöblerna blev rena

 

Top