En kväll med många skratt och mycket igenkänningsfaktor

VITTSJÖ. Medborgarhusets entre välkomnade publiken med en bukett av höstens vackra färger. Martin Svensson och Göran Ebenhart med föreställningen ”Stående Ovationer”. En ödmjuk humorshow (med extra nummer)

Gitte Leger teaterföreningens ordförande hälsade alla hjärtligt välkomna och passade också på att tacka sponsorerna som ställer upp för teaterföreningen.

På scenen högt tempo redan från början. Föreställningen var upplagd så att en tavla med flera ämnen fanns på scenen och så skulle publiken välja utifrån det ämnet agerade Martin och Göran.

Kvällens första val var språk och dialekter. Göran gjorde en imitation av Björn Ranelids språk och det konstaterades att man får köpa Ranelids bok för man förstår inte vad han säger. 

Ålderstecken var också ett ämne. Eftersom både Martin och Göran är 60-talister fick vi smakprov från Hasse och Tages 88 -öres revy med dåtidens humor nu i Martin och Görans tappning.

Bengt Fritiofsson känd vinkritiker från TV fick också vara med. Beatles låtar som Help, Yesterday och Yellow Submarine påstod Martin var svenska från början men översatta till engelska. Vi fick höra de svenska texterna skrivna av Martin och Göran. Man ser riktigt hur kul killarna på scenen har.

Nu hade publiken skrattat så mycket att vi fick PAUS och det bjöds på goda tunnbrödsrullar och kaffe.

Dags för andra akten. Då valde publiken 80-talet. Här mindes vi bl.a Susanne Lanefeldt med rosa trikåer och Magnus Ugglas ”Fula Gubbar” men nu som menuett och med ny text.
Det var bättre förr, Teknikens värld var också vad publiken ville utforska. Vi var redan utlovade extra nummer.

Hur dålig publiken än tyckte föreställningen var så skulle det bli ett extra nummer, sa Martin, redan i början på föreställningen. Extra numret blev en disco låt med sång av Martin och Göran, en hyllning till en 50 åring sedd genom en 38 årings ögon.

Alla 75 i publiken tackade för energin, glädjen och humorn från scenen med att stå upp och applådera.
Kvällen avslutades med att Gitte överlämnade presenter och tackade för att vi fått skratta oss igenom två timmar.

 

Top