Sista helgen i september - Äppeltavlan

VITTSJÖ/ KIVIK. Sen ett antal år tillbaka så är sista helgen bokad för en utfärd till ljuva Österlen och till Kivik närmare bestämt. I år fick man köra via/ förbi Kivik en halvmil men ändå en magisk biltur till Österlen "närmare himlen". För att få insupa de härliga dofterna från alla äpplen och päronen som är plockade och som salufördes till alla hugade spekulanter.

Härlig äppeltavla som tål att titta på, visst ä den vacker.

Många olika sorter fanns man måste kunna välja vilka man vill ha och som man tycker är goda. Platsen i år var på/ vid Svabeholms slott, med bra parkeringsmöjligheter men ett minus, himla långt att traska med flera äppellådor man får gå två gånger. Många utställare fanns det inomhus uppe vid slottet, inredningsdetaljer, antikt, skinnförsäljning, grönsaker, även fika plats, mat i olika tappningar fanns också. Rätt så säker att det fanns något till alla dom som var där. Det var även folkdansuppvisning vid tavlan, dans med fiolspel och vid lilla scenen var det teater för småfolket, roligt när det finns något för samtliga.

Många olika sorter måste till för att nyansera denna tavla och ett stort antal äpplen spelar roll.

O naturligtvis så fanns det många utställare på plats även i år, allt från keramik som visas här. Här under kommer flera bilder från äppelmarknaden i Kivik hösten 2022.

Uppfinnigheten den är stor bland utställarna, häftigt.

Till kommande storhelg 

På kajen i Kivik en härlig liten äppeltavla med ett flertal utställare här också. Man undrar! Visst måste man köra inom den ort som har en speciell plats hos mig nämligen Kivik via musteriet naturligtvis blir det handel där med. Här fanns också några utställare som är trogna denna plats varför vet jag inte men så var det. Årets utfärd till äppelriket i söder är avklarad. Nu gäller det att titta på bilderna och minnas på allt det som fanns på årets äppelhelg 2022.

 

Top