300 klubben lockade till Idrottsparken

VITTSJÖ. På torsdagskvällen hade 300-klubbens möte lockat ett 60-tal supporters till Vittsjö Idrottspark.

Att det var genuint fotbollsintresserade som fanns på plats märktes tydligt. Diskussionerna handlade naturligtvis mycket om fotboll och i synnerhet om Vittsjös lag. Den ödesdigra domarmissen i matchen mot Rosengård beklagades av flera, utgången av den matchen påverkades av domaren/ linjemannen, menade några. Det spekulerades i möjliga kommande poäng och trolig kommande placering i årets serie.

Passande fanns Mårten Andersson och Göran Roslund på plats, som vanligt väl beredda med grillen. I den alltmer tilltagande kylan under kvällen var åtgången av deras goda korvar stor. På plats fanns naturligtvis även kaffe och goda hembakade bullar. Åtgången på korv och fika var stor samtidigt som den pågående träningen studerades.

När träningen var genomförd kom Thomas Mårtensson och några av lagets spelare fram till de samlade supportrarna. Thomas berättade bland annat om de stora skillnaderna i budgetar för lagen i årets serie. Ett exempel han pekade på var att Rosengård nästan har fyra gånger större budget än Vittsjö. Att budgetens storlek har stor betydelse för damfotbollen är självklart, menade Thomas. De mindre klubbarna får det allt kärvare. Det blir dyrare att finnas i damallsvenskan för varje år som går.

Trots kärv budget har klubben redan lyckats skriva kontrakt med flera av året spelare inför kommande säsong. Några exempel på spelare som redan är klara för 2023 är Lisa Klinga, Clare Polkinghorne, Nellie Persson, Katrina Gorry, Clara Markstedt, Hanna Ekengren och Nova Karlsson. Thomas nämnde några namn till, där det kanske för stunden bara var önsketänkande.

Thomas fortsätter med att berätta att årets lag i toppen respektive de i botten i år tagit färre med poäng än tidigare år. Däremot har lagen i tabellens mitt tagit fler, detta innebär att fighten om placeringarna just i seriens mitt i år är mycket tuffare, avslutar Thomas Mårtensson.

Vittsjö har gjort flera starka matcher, oavgjort mot Linköping i inledningsmatchen, därefter oavgjort även mot Rosengård, vinst över Häcken på bortaplan. Samtidigt har laget noterat några mindre bra matcher, stryk med 4-0 mot Umeå, inte övertygande mot Djurgården och Kalmar, förlust mot Örebro hemma, för att nämna några.

I fjol slutade Vittsjö serien på 32 poäng men har redan i år skrapat ihop 33 poäng. Hela fem lag ligger just nu mellan 30 och 40 poäng. Sedan har vi lagen i toppen där Rosengård efter 21 spelade omgångar har 51 poäng följt av Linköping och Kristianstad på 49 respektive 48 och Häcken på 44 poäng.

Nu återstår fem matcher och därmed femton möjliga poäng att förhoppningsvis addera till Vittsjös nuvarande 32, innan serien är slut den 5 november.

Att Vittsjö är klart för en 12:e säsong i damallsvenskan är redan klart, men naturligtvis gynnar en högre placering i tabellen kommande rekrytering av spelare och tränare.

 

Top