En torsdag i församlingshemmet – fortsättning

VITTSJÖ. Klockan 19.00 samma torsdag var det ekumeniskt möte i Församlingshemmet. Hasse Lunnergård hälsade oss alla hjärtligt välkomna till denna kväll och alldeles särskilt till Malin Davidsson som skulle berätta om sin vittnesbörd för oss. Han talade även om att detta möte var först ut, möten skulle det även vara under fredag, lördag och söndag. Söndagen skulle inledas med marsch från Marknadsplatsen till kyrkan. 
Dagens kollekt gick till Kristna samrådsgruppen.

Marie Lind gav information att det den 14 oktober bjuds enbart kvinnor in till Missionshuset i Vittsjö för samtal. Samtalsterapeut Gunilla kommer att vara med. Tiden är kl. 19.00

Innan kören intog scenen sjöng vi tillsammans psalmen 261: Tack min Gud för vad som varit.

Kören började med Kom in i Guds solsken. När den norska sången Hvilken glede skulle sjungas, ja då fick alla sjunga med i refrängen. På det följde: För att du själv är här, Till vår Gud och som avslut på denna första session You are my all in all.

I pausen blev det go fika, Kerstin Sturesson var det som bakat kvällen till ära.

Efter fikat var det åter dags för kören att sjunga lite till, det blev: Är det du – första versen solosång av Kerstin Sturesson. Därefter följde i tur och ordning: Jag är främling, Det går en väg mot framtiden och Välsignelse.

Så var det dags för Malin Davidsson att komma fram och berätta om sin vittnesbörd.

Hon började med att ställa frågan: Vem är jag, varför finns jag? Malin född och uppvuxen i Örkelljunga trakten. Familjen bestod av dina, mina och våra barn. Redan där och då frågade sig Malin just dessa frågor hon inledde med. Utbildade sig till förskollärare i Jönköping, flyttade till Stockholm, Spanien, tillbaka till Sverige och sen till Spanien igen. Träffade en man, bildade familj, dom fick två döttrar tillsammans. Kom i kontakt med buddismen som ung och där någonstans kände hon att hon var på rätt väg i sitt sökande.

2013 återvände Malin och flickorna till Sverige och Örkelljunga så skulle ju flickorna ha plats på dagis och fritidshem. De enda platserna som var lediga var i en kristen förskola och så fick det bli. En av dom som jobbade där frågade Malin om hon ville följa med på en Alfa kurs och den kunde hon tänka sig. Efter denna kurs följde Beta, Beta och Beta igen. Malin berättade att efter varje möte skrev hon ner frågor på frågor till nästa tillfälle och därför blev det många Beta kurser hon deltog i.

Hon hade äntligen hittat det hon sökte efter, hon hade funnit en tro i Gud och Jesus. 2016 tog hon så beslutet att låta döpa sig. Har även funnit en ny kärlek, gift sig med honom och de har en son tillsammans.

Kvällen avslutades med att vi tillsammans sjöng psalmen 301 Hur ljuvligt det är att mötas.

 

Top