Söndagsskolans dag firades med musik och kortege

VITTSJÖ. Söndagsskolans dag firades åter i Vittsjö församling i anslutning till S:t Mikaeldagen. Firandet av denna dag i Vittsjö tog sin början 1965 på Sture Hallonstens tid med kortege från Marknadsplatsen. Scouter tog då täten med svenska flaggor. År 1985 engagerades den populära Röke blås som tog täten med trummor och andra musikinstrument.

Trots svag nederbörd klarade sig kortegen tämligen torrskodda år 2022.

Efter framkomsten till kyrkan tog Röke blås plats på dåvarande läktaren där ljudvågorna studsade mot taket och fyllde varje vrå av kyrkan, allt under ledning av Ingemar Karp. Så fortsatte detta firande ända till för ett par år sedan då Pandemins att stopp för sådana arrangemang som samlade många människor.

Kortegens tät närmar sig.

Vid årets, år 2022 firande var enligt tradition samling på Marknadsplatsen för bildande av kortege för marsch genom byn till kyrkan. Röke blås saknades men med portabel ljudförstärkare spelades under hela marschen; ”O hur saligt att få vandra”.

Denna psalm spelades och sjöngs under kortegen genom tätorten.

Deltagarna i tåget bar skyltar med varierande inslag med syfte på söndagsskolan.

Några av kortegens deltagare är på väg.

I kyrkan var det Claes Ruderstam som höll predikan över en av dagens texter. En grupp av deltagande ungdomar sjöng från koret där svenska flaggorna paraderade. Gudstjänsten var förlagd som mässa vilket innebar att det firades nattvardsgång där ungdomarna bistod med hjälp inför firandet.

 

Top