Höstmörker lockar till inbrott i bygden

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Vi är på väg mot ännu kortare dagar med mer mörker vilket tyvärr ofta medför ökad brottslighet.

Senast i lördags var det inbrott i en bostad i Vittsjö. Någon eller några bröt sig via altanen in i bostaden. Hur mycket som stulits är för stunden oklart. Tyvärr är det säkert inte sista gången bygden drabbas av personer som inte drar sig för att stjäla andras egendom.

Oroliga över stigande elpriser är det många som begränsar sin belysning vilket delvis kan gynna buset. Därför är det viktigt att vara extra vaksam på allt som avviker från det normala, även dagtid, då ofta inbrotten planeras. Rapportera gärna till polis, Trygg-föreningarna och till dina grannar. Notera speciella kännetecken, bilmärke, bilnummer, detta är alltid bra. Att de båda Trygg- föreningarna, -i Vittsjö och Bjärnum behövs extra mycket just nu omvittnas även av polisen.

Trygg- patrullerna observerar och noterar avvikelser i respektive område med känd bil och rapporterar direkt till polisen. Detta gör det naturligtvis svårare för de som är ute i skumma ärenden. Har patrullerna dessutom fått in tips så hålls ögonen extra öppna just i dessa område.


Man är inte ensam under natten, ganska ofta kommer polisen på besök enbart för att utbyta erfarenheter.

I båda Trygg- föreningarna sker viss omsättning av personal, främst av åldersskäl. Ambitionen är att patrullering skall ske årets samtliga dagar och så sker nästan. För att helt uppnå detta kör några chaufförer just nu extrapass i båda föreningarna. Har du möjlighet att ansluta dig som chaufför är du därför extra välkommen.

Under bevakningen av ytterområdena får man som bonus ofta uppleva de vilda djuren på riktigt nära håll. Min patrull har förutom rådjur och älg på nära håll även upplevt vildsvin, lodjur och varg. Det är mäktigt att från bilen uppleva alla dessa vilda djur, dessutom ofta mycket nära våra tätorter.

Om du har tid, tveka inte, -att som chaufför stödja en gång i månaden. Prata gärna med en vän så ni är två. Då kan ni bilda en patrull framöver.

Kontaktuppgifter till båda Trygg-föreningarna finns via annons på startsidan.

Några bilder från ett nattpass:

 

 

Top