Vittsjö övertygade mot Brommapojkarna, tog tre poäng

STOCKHOLM. Vittsjö mötte under söndagen Brommapojkarna på Gimsta IP. Ett BP som ligger på nedflyttningsstrecket och i stort behov av fler poäng, som bäddat för en tuff match. Vittsjö ställer upp med en nästan ordinarie startelva, Clare Polkinghorne skadad och starka Kajsa Lind tar plats i backlinjen.

Vittsjö vann matchen mot Brommapojkarna men kom samtidigt inte riktigt upp på sin tidigare nivå. De tre poängen är välkomna och gör att laget närmar sig efterlängtade femteplatsen då serien är färdigspelad.

Redan i femte minuten skjuter Katrina Gorry direkt på frispark ett välriktat kanonskott helt otagbart i BP- målvaktens högra hörn.

Katrina Gorry

Efter tio minuter har Vittsjö tagit tydlig kontroll på matchen. BP kommer dock tillbaka och skapar ett par farligheter och matchen blir mer jämn. Efter drygt halvtimmen spelad är Clara Markstedt mycket nära utöka ledningen. Sabrina ´D Angelo visar sin skicklighet genom att tippa ett farligt skott över ribban. I den 40 minuten gör sig Sarah Stratigakis fri och skjuter mycket fint skott som dock målvakten styr till hörna. Efter två minuters tillägg blåser domaren av halvleken som slutar 1-0 till Vittsjö. Tidigare landslagsspel har satt sina spår i några spelare. Både Jutta Rantala och Linda Sällström har spelat mycket för Finland och är inte riktigt att känna igen.

Vittsjö sätter hög press redan från start i andra halvlek och skapar flera chanser. Inte oväntat sätter helt fri med målvakten Clara Markstedt 2-0 till Vittsjö efter fem minuters spel, detta efter superb långpassning från Gorry.

Clara Markstedt

Efter tio minuter spelade gör Linda Sällström vackert 3-0 till Vittsjö, detta efter fint samspel med Clara Markstedt.

Linda Sällström

Efter timmen spelad gör Vittsjö sitt första byte, Nellie Persson går ut in kommer Moa Karlsson. Nu har Vittsjö helt tagit över matchen. I 70 minuten får tyvärr Katrina Gorry en hård smäll på sitt knä och lämnar planen, in kommer Kayla Adamek. I 73 minuten reducerar BP till 1-3 genom Mathilda Johansson Prakt efter visst strul/ avslappning i Vittsjös försvar. Vittsjö fortsätter med sin höga press och skapar flera chanser, både genom Cara Markstedt och Sarah Stratigakis som har skott på mål. Kajsa Lind gör ett mycket stabilt och säkert jobb i Vittsjös backlinje. Efter 93 minuter blåser domaren av matchen som rättvist slutar 3-1 till Vittsjö.

Nu återstår endast tre omgångar i årets seriespel. Av dessa är två hemmamatcher och en bortamatch.

Nästa match för Vittsjö spelas hemma och mot AIK. Matchen spelas den 23 oktober med start klockan 15.