Hembygdsföreningen genomförde gudstjänst

VITTSJÖ. Ja så var det dags igen för den årligen återkommande sammankomsten som startade upp för flera år sedan, nämligen en under hösten genomfördes en lekmanna gudstjänst. På den tiden så var det dåvarande kyrkorådet Ingegerd Nilsson som höll i den. Skiftande inbjudna präster/ prelater har det varit under åren och idag var det Sven Röstin som höll i gudstjänsten och med temat denna söndag "att lyssna i tro".

Därefter serverades som vanligt äggakaka, kaffe med kaka som efterföljande lunch i församlingshemmet för dom som hade anmält sig till Boel Bengtsson. Boel som med sina flickor Malin o Maria spelar flera olika instrument, framförde tillsammans med hembygdsföreningens egna sånggrupp flera vackra musikstycken, tex, "Vilken härlig dag", för att därefter fortsätta med "Det finns en källa", "Tänk vilken sång det skall bli" Lugna hamn, "De urgamla kors" för att sedan avsluta det hela med "Låt oss alla en gång mötas”. Vackra toner från instrument men också med inspirerande sångröster så blir samarbetet mellan kyrkan och hembygdsföreningen en ack så viktig del som hålls vid liv.

Borden är vackert dukade i höstens varmt tonade färger och vi alla låter maten smaka, den var god. Bra jobbat säger jag till kockarna och till kökspersonalen som passade grytorna/ ugnen medans de andra var i kyrkan. Härligt med en kaffetår som avslutning med en go kaka till.

Krister Lindqvist Dagen andra gäst var Krister Lindqvist hemmahörande i Vittsjö, som pratade om det sannolika och osannolika. Där han pratade om Selma som for till USA år 1899, om hennes liv och öde. Där Krister i många år längre fram kommer att spela sin roll. För att fortsätta framåt i tiden med det sannolika släktskapet där han var en liten pusselbit i maskineriet. Fram till och med 1960 talet med vackra svartvita foton taget i Vittsjö. Med genomfarts gatan/ vägen och med alla de gamla hus som fanns då. Samtidigt som han berättade om de människor som bodde i dessa. Ett trevligt sätt att avsluta denna söndagseftermiddag på lite nytt och lite gammalt. Tack till samtliga som har varit involverade i denna söndagsträff, mycket arbete blev det. Men det gjorde ni bra.

Några av årets/dagens sång grupps medlemmar som skall smaka av dagens väldoftande mat, nämligen äggakaka med tillbehör. De är dom väl värda efter ett välgjort framträdande i kyrkan, med deras sångarrangemang som sprider glädje.
Sånggruppen startade upp av Inger Bergvall, årtalet var då 1982 och någon är kvar i sånggruppen idag.

 

Top