Vittsjödagen slutade i solskenFesten kan börja
Claes Brauer och Leif Thånell var på plats tidigt i morse, liksom Hanne och Nils Hansen. Ewa Wendt Nevhage och Lars Gertsson organiserar i Allaktivitetshuset. Nils-Göran Bernebring visar knallarna på plats utanför Vårdcentralen.
Kjell-Uno Öhgren ikläder sig polisuniform från 1960-talet för att inspektera marknadsområdet men också för att dela ut godispåsar till barnen. Även Lions-klubbens nya medlem, Ronny Breste med sin fru Jay, hjälper till att sälja.
Efter nästan fem månaders förberedelser så har Vittsjödagen inletts, för det är ju sista lördagen före midsommar den skall arrangeras.
Molnen kommer närmare. Det kommer lite regn, men besökarna är utrustade med paraply så de blir inte avskräckta.
Vi tänker alla: Måtte regnet hålla sig borta!
Då kommer Kerstin Thånell med sin pinnavagn och bjuder arrangörerna på kaffe och fralla. Hon kommer i en vacker dräkt som är från en tid långt före polismannens. Så omtänksamt, Kerstin!
Det finns många möjligheter för besökarna att äta och fika. Här finns stekt sill, korv med bröd, langos, munkar, thaimat och så alla de ordinarie restaurangerna. I Partyfabriken fortsätter underhållningen och serveringen.

Ubbe i trafik
Båten Ubbe lägger till och fylls snabbt av passagerare. Den nyanlagda flytbryggan fungerar bra. Helt plötsligt kommer det en pråm med dukat bord som lägger till bryggan.
- Vi kommer från Helsingborg, säger de skämtsamt.
De kliver i land för att roa sig i marknadsområdet.
I Allaktivitetshuset finns hantverkare och här blir barnen vackert ansiktsmålade av personal från Montessoriskolan. De har sedan möjlighet att klä ut sig i fina kostymer som Teaterföreningen tillhandahåller.
Utanför vårdcentralen hörs motorljud. Modellbilarnas motorer varvas rejält och det tjuter i däcken. Många är imponerade av förarnas skicklighet. Jonas Brauers bil sladdar lite extra.
- Jag har klätt däcken med avloppsrör. Då blir friktionen sämre och bilen sladdar så fint, säger han med ett leende.
När de nyupptäckta artisterna C-G & Blåljus uppträder så fylls Partyfabrikens tält till bristningsgränsen. C-G måste skriva autografer efteråt.
- Det är nya erfarenheter, säger han.

Lådbilsrallyt lockade många besökare
Klockan två är lådbilarna på plats vid busstationen. Besökarna samlas i stora skaror för att få en skymt av bilarna. Två av bilarna är helt nya. De har inte varit med på träningen. Vad kan de prestera? Några av förarna provkör banan. Någon bil tappar hjulet och snabbt är deras mekaniker på plats. Strax efter klockan två är alla bilarna på plats. Marcus startar först och får tiden 39,1 sekunder. När lådbilsrallyt är klart står Oscar Fredholm och Elin Jacobsson från Emmaljunga som segrare med tiden 28,6 sekunder. Mera utförligt reportage finns i separat artikel.
Tillsammans med Anna-Maj Jensen säljer jag programlotter. Vi lyckas sälja alla lotterna fram till klockan fem då dragningen äger rum. Många är samlade när Claes Brauer läser upp de tio första priserna. Vinsterna lämnas sedan ut vid "Gamla pelarkondis". Ni som inte hämtat era vinster kan göra det i Allaktivitetshuset hos Ewa Wendt Nevhage under ordinarie öppethållande. Vinstlistan hittar du under Lions-symbolen på denna sida.
Solen skiner, Lions städar upp marknads- och festområdet och vi tar en paus fram till klockan sju då Partyfabriken fortsätter underhållningen. Samtidigt plockar Anders och Sven-Ingvar in alla marknadsstånd och sätter in dem i Vittsjö GIK förråd. Stort tack för lånet! När partytältet är fyllt sätter sig gästerna utanför. Det är verklig folkfest ända fram till klockan ett på natten. Efter stängning uppträdde någon ung kille olämpligt och blev sedan hämtad av polis.

Avstädning på söndagen
På söndagen samlas vi klockan tio för att tömma Allaktivitetshuset.  Golvtäckningen skall bort och grejerna flyttas till förråden så de kan användas nästa år. För vi tänker arrangera Vittsjödagen även nästa år, även om vi blev besvikna då en del festdeltagare under natten tömt de burkar och det skräp som vi "städade ihop under lördagskvällen".
Skräpet är åter ihopplockat och solen skiner på oss denna söndag. 
Kerstin Thånell kom med kaffe och fralla och då fick hon naturligtvis en kyss på kinden av mig.  vittsjdagen-0002.jpg 
 PRO med lotteri där jag vann en burk honung. vittsjdagen-0004.jpg 
 Jonas Brauer trivs med sina bilar.  vittsjdagen-015.jpg
 Här visas knyppling. vittsjdagen-0008.jpg 
Brandsprutan kan användas till mycket!   vittsjdagen-0017.jpg
Kjell-Uno Öhgren alias "Polisman anno 1960" inspekterar IF Metall.  vittsjdagen-0018.jpg 
 Ett glatt gäng med egen flotte lägger till vid den nybyggda bryggan.  vittsjdagen-065.jpg
 En kanin och en prinsessa under målning.  vittsjdagen-0020.jpg
 Lådbilarna med Hermans permobil i täten är beredda på start.  vittsjdagen-0021.jpg
 Anna och Thea från Hästveda i sin tjusiga lådbil byggd av Rolf Sandin.  vittsjdagen-0037.jpg
 Så såg det ut efter städningen klockan 20.00  vittsjdagen-064.jpg
 Partytältet fyllt.  vittsjdagen-0066.jpg
 Artisterna på plats....  vittsjdagen-0074.jpg
....festen har börjat.   vittsjdagen-0071.jpg
- Jag tog med mig pojkvännen hit, säger Sara med stolthet.  vittsjdagen-0078.jpg
   
  
Top