Höstfest med PRO Bjärnum

BJÄRNUM. God mat från restaurang Tre Hammare innehållande både fläskfilé och kyckling, samt potatisgratäng, sås, och sallad, bjöds de fyrtiotalet medlemmarna på vid PRO:s höstfest i Bjärnums Bygdegård. Det var en god och glad stämning runt borden och berömmande ord om maten som serverades.

Från scenen bidrog duon Åke och Ronny från Olofström med en trevlig och blandad repertoar innan maten kom på plats. Åke berättade att Beatles hade varit det band som han påverkats mest av under sin tid som musiker.

Självklart fanns det med en del musik signerad Lennon - McCartney med på deras spellista. Elvis, som enligt John Lennon varit en stor inspiratör för Beatles fick börja dagens framträdande. Gösta Linderholm och vår största visdiktare genom tiderna, Evert Taube fanns också med på repotoaren. En för de allra flesta tämligen okände diktaren, Axel Immelqvist de la Nietze, bidrog med alster om såväl dynggrep som maskros. Båda tonsatta av Åke Giselsson själv. Axel lär ha varit något av ett original som varit med om mycket runt om i världen.

Efter middagen som avslutades med kaffe och hemlagad äppelkaka och vaniljsås fattade duon gitarrerna och fortsatte sitt framträdande. På allmän begäran fick de som andra artister avsluta med ett extranummer.

Top