PRO Vittsjö firade 70 år

VITTSJÖ. Med facit i hand så tror jag/ hoppas jag att allt gick som planerat, med den akademiska kvarten så kom vi i gång. Ordförande Inga Nilsson tog till orda och hälsade alla pensionärer hjärtligt välkomna, dagens inbjudna gäster: var från Pro Skåne, PRO Vinslöv, PRO Sösdala, SPF Verum och SPF Vittsjö. De inbjudna som representerade föreningarna fick inta honnörsbordet och festen startade.

Ordförande i PRO Skåne Marianne Nilsson

Marianne Nilsson ordf i PRO Skåne och orf i Vinslöv fick öppna och hon talade om hur viktigt det är att vi fortsätter föra fram vår talan, våra motioner som gagnar Sveriges pensionärer. Ett väl så viktigt arbete anser hon samtidigt som hon lyfte fram föreningens oberoende i de politiskt, religiöst frågorna som är på tapeten just nu och som följer med som en röd tråd. Vi måste fortsätta att föra fram våra mest viktiga frågor som gäller äldrevården, höjd pension, tandvård och omsorgen i vardagen. Tack för ditt/ anförande, passar bra här idag. En varm applåd följdes på det, tack helt rätt.

I vårt Medborgarhus är dagens fest klar att intas både med tal men också med en trerätters middag, som bestod av toast med räkröra, ärtsoppa med varm punsch och till sist blev det kaffe och tårta. Med glada pensionärer så blev festen trevlig. Men under festen gång blir det även några små korta tal från dom inbjudna först ut var det Vinslöv PRO som överlämnade blommor, pengagåva och ett gåvobrev. Därefter var det Verum SPF tur att överräcka en blomma men de hade också satt in en slant till operation smile, ett verkligt bra tänk. Med ordf Inger Jägerhed från Sösdala, nu var det hennes tur att överlämna tre paket till oss Vittsjö PRO förening, innehåller ljusstakar som när vi använder dom går ju en tanke åter till givaren. Men innan maten kommer fram så lyssnar vi på lite musik och den står dagens underhållare för.

Mats o Jonny Olofsson

Dagens underhållning står Mats och Jonny Olofsson för. Ett välkänt radarpar för dom flesta som sitter här idag. Med många goa låtar och med härliga vitsar emellan så sprider dom en skön värme. Visst sjutton kan dom underhålla dom där två, både att slänga käft med publiken men också med igenkännande sång som alla kan sjunga med. Härliga goa gossar/ gubbar dom kan dom. Varma applåder från gästerna vid borden och dom fick avsluta med extranummer, kända/ okända skrivna för Vittsjö med omnejd. PRO Vittsjös ordf Inga säger tack för denna goa stund och lämnade över blommor till dom båda för ett bra utfört musicerande. Bifall från publiken likaså. Men nu blir det dragning både på entre biljetterna men också på lottförsäljning. Vinster till alla.

Sammanfattningsvis måste vi ge lite information här och nu: om våra pensionärsträffar nere på träffpunkt Linden. Vi måste få in flera frivilliga som hjälper till där nere. Arbetsgruppen genom Rosa ber om hjälp och som hon också pratade om att: om vi alla hjälps åt så fungerar det. Kan väl inte vara så svårt att fixa lite kaffe nån gång då och då. Om vi blir flera så rullar det jämt. Lista finns att teckna sig på, så kom igen nu alla glada pensionärer så hjälps vi åt med detta.

Ordf Inga tar till orda igen och säger ett stort, stort tack till alla som idag hjälp till både med mat, dukning, lottförsäljning allt som har behövts för att genomföra denna 70 års fest, tack till alla 60 pensionärer som kom. Nu avslutar vi med Nationalsången.

Pst! Vi ses den 18 november kl.14.00 på Medborgarhuset och då är det Christina Blomberg som skall prata om jultraditioner från förr och lite knep o knåp.

 

Top