Rotsaksgryta

VITTSJÖ. Under några veckors tid hade det varit möjligt att anmäla sig att komma till Linden och äta rotsaksgryta som serverades den 17 november. Listan blev fulltecknad, max 40 personer. Men som någon sa, det gör ju inte sig själv och det är nog så sant.

Rose-Marie och Marita från arbetsgruppen tog sig an att göra inköpen och dagen innan serveringen skulle ske samlades vi fyra stycken hemma hos Rose-Marie för att tillaga denna läckerhet.

Det var en hel del rot-och- grönsaker som skulle skalas och skäras i lagom stora bitar (bild rot-och-grönsakerna klara för grytan) Efter några timmars idogt arbete så puttrade grytorna på spisen

När vi var klara med maten, hjälptes vi sedan åt med att duka borden på Linden.

Så var den stora dagen inne och allteftersom klockan närmade sig 13.00 så var det i stort sett fullbokat i lokalen. Några hade dock anmält förhinder på grund av sjukdom.

När så alla satt till bords hälsade Britta Svensson alla hjärtligt välkomna och hoppades att maten skulle falla i smaken. Och nog gjorde den det, många var det i alla fall som bad om påfyllning.

Trevligt samkväm vid alla borden och dagen till ära så hade Hasse Troedsson med sig sitt dragspel.

Innan kaffet serverades spelade han några välkända melodier för oss och en och annan sjöng med. Efter kaffet spelade han några melodier till.

Vi i Arbetsgruppen tackar alla er som var där och förgyllde denna torsdagseftermiddag.

Till sist vill vi påminna er om att inte glömma att anmäla er till Julavslutningen på Medborgarhuset i Vittsjö den 16 december klockan 14.00. Denna avslutning sker i samarbete mellan PRO och Träffpunkt Linden och vi hälsar ALLA pensionärer bosatta i Vittsjö med omnejd hjärtligt välkomna.

Leta fram den 16 december i kalendern på denna hemsida så hittar du all information där.

 

Top