PRO Vittsjö genomförde novembermöte

VITTSJÖ. För det mesta så hålls pensionärsmöten i den tredje veckan i månaden så är det även nu i november.

Dags för ett nytt pensionärsmöte och denna artikel handlar om PRO föreningen i Vittsjö som genomförde sitt möte på Medborgarhuset.

Dagens gäst Kristina Blomberg

Ordförande Inga Nilsson hälsade alla pensionärerna hjärtligt välkomna för en stund gemenskap med varandra, lite underhållning och kaffe fika förstås.

Några punkter gicks igenom naturligtvis, lite information från PRO Riks,tex: ny ordf som heter Åsa Lindestam men också meddelande om att arbetet fortsätter i samma anda som föregående ordf påbörjat. Det gäller arbete för högre pension, mera jämlikt, för alla och att man ska kunna leva på en pension. Även att årets värvningskampanj har varit lyckad och det är ju en positiv trend hoppas att vi i vår förening kan haka på. PRO Skåne arbetar idogt och påminner om de möten som kommer att äga rum i början av nästa år, det gäller samorganisationen, frukostmöten och de invalda KPR ledamöterna. Vidare på mötet så lyftes flera frågor fram som, ev höjda årsavgifter, aktiviteter, trippelskrapslottförsäljning, att synas i mörkret, arbeta aktivt för flera medlemmar till vår förening i Vittsjö.

Sivard Strand vår representant i KPR hade också lite information som han delgav pensionärerna, han påminde oss om att komma med förslag som han kan lyfta fram på nästa KPR möte som hålls i Hässleholm, tack för den infon. Men nu är det tid för dagens gäst, välkommen.

Kristina Blomberg

Dagens gäst heter Kristina Blomberg hon bor i nästgårds i Emmaljunga. Hon skall berätta om gårdagens julfirande, om hur den tjugo femuddiga stjärnan kom till enligt sägnen. Om jul bonaderna som har motiv från J Nyström. Grisen som skulle slaktas just lagom till jul men hon berättade också om jultomten/ vätten som bodde i stallet som var snäll men som Kristina sa, han kunde blir riktigt arg om husfolket där han bodde glömde sätta ut en skål med gröt med en klick smör på. Vidare så berättade hon om luciatraditionen och om när den levande ljusstaken blev med el. En mycket trevlig stund som vi fick vara med på och som Kristina avslutade med att läsa några utvalda sånger som hör julen till, fast med lite andra ord och där pensionärerna fick vara med på ett hörn att sjunga vilken julsång det var. Allsång går alltid hem. Tusen tack säger vi via ordf Inga för hennes enastående framförda berättelse om jultraditioner från förr till nu. Härligt, överlämnar en julamaryllis till henne och en varm applåd från oss alla, ett stort tack.

Alla pensionärer är förhoppningsvis mätta och nöjda efter den goda fikan, kaffe smakar alltid gott. Nu blir det dragning både på entrébiljetten men också på vanlig lottring, alla är vinnare. Vill bara påminna om anmälningslistor till vår årliga julfest är utlagd på ”träffpunkt Linden" men den finns även här idag och kommer att cirkulera runt för de som redan vet nu att dom kan komma. På julfesten blir det julgröt, skinka/kalkon mackor, lussebulle, pepparkaka men naturligtvis även kaffe. Någon kommer att läsa tomten av V.Rydberg. Lite annat gott och smått blir det också.

Så vi i PRO Vittsjö o TräffPunkt Linden hälsar alla pensionärer som finns runt omkring Vittsjö hjärtligt välkomna till vår julfest den 16 december kl:14.00 på Medborgarhuset. Välkomna. Vi avslutar denna fredagseftermiddag med vår fina nationalsång.

Goda mumsiga smörgåsar passar bra denna kyliga fredag, färgglada och med trevliga bordsgrannar så slinker dom ner kvickt. Som alltid så pratas det ljudligt vid borden och det är ju roligt när besökarna trivs med alla.

 

Top