Två nya målvakter ansluter till Vittsjölaget

VITTSJÖ. Då var det klart med Shannon och Sabrinas ersättare skriver Vittsjö GIK i pressmeddelande.

Elin Vaughan 21 år från Bromölla och amerikanskan Lainey Burdett är de två som skall vakta lagets mål den kommande säsongen.


Elin Vaughan från IFÖ Bromölla är ett bekant namn då hon tidigare spelat för klubben på ett korttidskontrakt för att täcka upp för Sabrina under hennes skadeperiod. Elin känner spelarna, ledarna och miljön runt laget vilket gör att hon lätt kommer in i spelet och i gänget. 
Under den genomförda säsongen startade Elin samtliga 26 matcher i Elitettan för Bromölla. Ett Bromölla som lyckades säkra ett nytt kontrakt, mycket tack vare duktiga Elin Vaughan som målvakt.

”Jag valde att skriva på för Vittsjö för att jag vet att jag hamnar i en miljö som kommer utveckla mig som fotbollsspelare. Jag har stort förtroende för klubbens ambitioner och har alltid känt mig väldigt välkommen. Jag ser verkligen fram emot att köra igång med alla i Januari.”, säger Elin Vaughan.

Lainey Burdett är en amerikansk 25-årig tjej med rötterna i Las Vegas. Hon startade sin fotbollskarriär i Heat FC och har även spelat collegefotboll i Arizona.

 
Lainey valde att pröva lyckan i Europa och den finska ligan. Hon skrev på för Ålands United där hon snabbt tog platsen som förstamålvakt. Det blev en framgångsrik säsong både för Lainey och för laget, som slutade på fjärde plats.

”Det ska bli spännande att jobba med två nya unga målvakter där båda har egenskaper som kan matcha bra i den moderna fotbollen. De kommer gå in i den nya säsongen med en stark drivkraft att arbeta och utvecklas för varje träningspass”, säger målvaktstränare Ulf Jacobsson.

 

Top