Julfest hos SPF Verum

VERUM. Under tisdags eftermiddagen så kom nästan 45 pensionärer för att tillsammans få en stunds underhållning av Verums egen sångkör men också med Bjärnums manskör. I båda körerna är det Kurt Nilsson som håller i taktpinnen och det gör han bra. Vi pensionärer kommer till ett vackert dukat och pyntat bord, det räcker långt det dära lilla pyntet.

Bordet med lotterivinster är påfyllt rejält, alla vinster är skänkta av pensionärerna själva som brukligt är här i Verums SPF. Ordförande Jan Jönsson hälsar alla hjärtligt välkomna hit idag. Så nu får Verums egna sångkör börja och då blev det "Hej tomtegubbar" sen vidare och då fortsätter det med allsång med lite prat mellan sångerna. Därefter blir det dagens gästande körs tur att äntra golvet.

Bjärnums egen manskör startar upp med "Julen är här", därefter ett häftigt kanon som involverar i fyra små delgrupper och tillsammans så sjöng dom "Sjung en julsång med oss” fortsatte sen med flera härliga och mysiga julsånger som pensionärerna väl känner igen. För till sist innan fikan kom på bordet så blev det "Tomtebo Schottis”. Denna magiska julframträdande får varma applåder för ett bra utfört jobb. Men nu blir de fika..

Härliga "skinkmackor och ris ala malta" bjuder dessa glada och goa köksnissor oss på. O inte att förglömma kaffe och de hembakta ”tummakagorna”. Skönt med entusiastisk kökspersonal ni är så bra/ tillmötesgående.

Men nu så är alla förhoppningsvis mätta av den goda julematen så nu får vi lite mera skönsjungande allsång igen. Därefter fortsätter de båda körerna att underhålla oss pensionärer med underbara julsånger både på svenska men också på engelska. Det hela avslutas där båda körerna tillsammans sjunger "O helga natt". Enastående vackert och stämningsfullt och till sist då manskören avslutade sitt framträdande här med att sjunga "Vår sångarhyllning var" Hurra, Hurra, Hurra.

Tack för en enastående timme det säger vi pensionärer till dessa två körer och till Kurt som dirigerar alltihopa.

Nu åter till ordf Jan som berättar att Jan o Maj-Lis sponsrat glögg och pepparkaka idag, säger även ett stort tack till Kurt för allt arbete som han gör, överlämnar en blomma som tack och han får en applåd av oss också. Jan passar även på att tacka Agneta för hennes arbetsinsats som gäller lotteriet och till samtliga som ställt upp under året 2022.
Vidare så lämnar han information om vad som eventuellt kommer att hända nästa år. Om ev bussresa och till vart går den turen? Olika förslag en dags- eller två-tre dagsturer. Röstning, det blev enhälligt en dagsresa med buss utfärd 2023.
Under övriga frågor kom samorganisationens vara fram, gav inget för den säger ordf. Information, nästa möte blir i januari med parentation och med personal från räddningstjänsten. Kurt efterlyser också flera som är intresserade av att sjunga i så fall är dom hjärtligt välkomna till kören, behöver bli flera.
Ordf Jan tar till orda igen och berättar att Länsförsäkringar har sponsrat dessa reflexer som han delar ut nu. Sätt fast reflexen på kläder så syns vi bättre, tack. Ordf önskar oss alla en riktigt god jul o ett gott nytt år.

Men nu väntar vi på tomtens ankomst, knack på dörra tomten är på ingång linkar fram och sätter sig ner för att läsa Viktor Rydbergs dikt om just "Tomten". Den tål att lyssnas på.

Tack säger jag för denna gång. SPF föreningens pensionärer avslutar detta decembermöte med att alla tillsammans sjunga vår vackra nationalsång.
O jag säger hejdå o önskar god jul o gott nytt år till alla vid bordet.

 

Top