Julfest hos PRO Vittsjö

VITTSJÖ. Sista månadsmötet för i år hos PRO Vittsjö var det i fredags eftermiddag där ett trettiotal pensionärer kom samman. I år blev det samarbete/ sponsring av Träffpunkt Linden och PRO Vittsjö pensionärerna tillsammans. Vid entrén så blev det lite mingel med glögg, pepparkaka och mjukost för de som så önskade. Den akademiska kvarten togs i bruk idag innan ordförande Inga Nilsson klingade i glaset, hälsade alla varmt välkomna till detta möte som var utan några punkter. Allsången kunde varit bättre men som man allmänt säger det gäller att sjunga upp före. Så nu kan vi börja, varsågod välkomna fram att ta för er. Skinksmörgåsar serveras vid borden men risgrynsgröten fick pensionärerna själva hämta och välja mellan mjölk, saftsås eller körsbärssås.

Kyrkans ungdomskör med Mats Lunnergård dirigerade flickkören säkert. Som sig bör så sjöngs det flera julmelodier som är förknippade med julen. Några av sångerna som dom sjöng var förutom luciasången: "Julen är nära, Lussebrud, Ljusen du tänt i advent, Julen är här, Nu e de jul igen" och några till för att sen medan dom tågar ut så sjöngs "Sankta Lucia". Ett vackert framförande av dessa unga tärnor med sin lucia det gläds vi åt, ljuvlig musik, ett stort tack och varma applåder blev det de var dom värda.

Ljudnivån var stundom rätt så hög men när maten kom så tystnade sorlet. Skinkmacka med risgrynsgröt smakade bra. Efter maten medan vi väntade på Lucia med tärnor så blev det lite knep och knåp med omkastade bokstäver som skulle bli efter omplacering någon maträtt som finns på de flesta julbord, klurigt men lite aktiviteter behövs alltid. Om inte så har det klarats av nu i alla fall. Nu är det tid för underhållning....

Snart är detta decembermöte slut men först så får vi höra tomten (Kjell-Uno Ögren), när han läser en dikt av Viktor Rydberg "Tomten" tack för denna stilla stund o många verser var det. Applåd och tomten går ut till nästa.

På entrébiljetten så drogs nummer för julklappsutdelning det gick jämt ut. Sen tar ordf över ordet igen och säger ett stort tack till alla som har hjälpt till under året som gått, för utan den arbetsinsatsen bidde det ingenting så tack, tack.

Hon informerade pensionärerna också om vad som kommer 2023 bla: först ut i januari mötet den 20 januari kl:14:00; Hörsel centralen och parentation. Påminner också styrelsen om möte den 4 /1 kl 10.00 på träffpunkt Linden.

Ordf Inga och styrelsen önskar alla en riktigt god jul o ett gott nytt år så ses vi 2023, men nu avslutar vi med nationalsången.

 

Top