Julkonsert i Björstorp Emmaljunga

EMMALJUNGA. En magisk musikupplevelse av deltagare i ”Short Moment”, kursgård i Björstorp.

Här kan man gå på kortkurs i att må bra till kropp och själ. Yoga, avslappning och kännedom om kroppen och själen ingår. Lördagskvällen fick vi besökare vara med om en musikupplevelse utöver det vanliga.
Men för att ta det från början: Vi möttes i entrén av Kari från Norge, som serverade oss glögg, pepparkakor och clementiner.

Kari

Julkonsert i E-lja Märta och Elvy, båda från Emmaljunga lät sig väl smaka på glöggen.

Märta och Elvy

Beate, Alva och Klara sitter beredda för att förgylla vår tillvaro med sin sång och musik.

Beate, Alva och Klara

Salen fylldes med åhörare och beundrare av det vännerna på Björstorp pyntat, pysslat, bakat och gjort fint. Kvällens musikaliska upplevelse började med sångerskan Beate, som sjöng ”I`ts allright”, ackompanjerad av Alexander på gitarr och Anna på cello.

Alexander och Anna.

Sedan sjöng Alva ”Aldrig ensam” och Anna spelade på flygeln. Professionella musiker var vår lekmannamässiga bedömning!

Caroline och Alva

Caroline, sångerska, var konferencier och berättade om hur hon åkt omkring i världen, träffat musiker och skrivit en låt tillsammans med dem. Senare åkte hon tillbaka och sjöng dessa låtar på konserter i respektive plats. Hon framförde med sin fantastiska röst bland annat sång, joddlande och kulning, och en åhörare påpekade att hade det stått kristallglas på bordet så hade de spruckit av hennes höga toner.

I pausen serverades dryck, smörgåsar och lussebullar, vilka man, tillsammans med egenodlad lök och vitlök även kunde köpa med sig hem.

Andra akten inleddes av Alexander som spelade solo på gitarr. Sedan följde hans kompis Anna, musiker på Malmö Stadsteater, solosång med eget ackompanjemang på flygeln.

Alla sju sångerskor och musiker spelade och sjöng flera sånger tillsammans på scenen och avslutade unisont med ”Gläns över sjö och strand”. Efter stående ovationen kom extranumret ”O Helga Natt”. Musik är bara helt underbart!

Tack för oss!

Nyfiken på att veta mer om kurserna, så blir det en introduktion om dem den 7 januari 2023 på Björstorp.

 

Top