Årets Vittsjöbor 2022 är utsedda

VITTSJÖ. Årets vittsjöbo 2022 blev två! Årets vittsjöbor kom till Vittsjö 1983 med utländskt påbrå men de har verkligen bakat in sig i orten. Många känner ”Maria” och Micha i Blå huset där de gräddat pizzerior under nära 40 år. Kommittén som utser Årets vittsjöbo består av Eva Wendt, Ebbe Persson och Leif Thånell. Flera förslag hade inkommit på kandidater men kommittén var helt eniga med sitt beslut på certifikatet med sigill som överlämnades.

Motiveringen till certifikatet lyder: Maria och Micha på Vittsjö pizzeria har i många år serverat Vittsjöborna goda pizzor- alltid med ett trevligt bemötande.

Året var 1983 då det sade ”klick” när Jadanak ”Maria” serverade dagens rätt till Micha i Kristianstad. Den glödande klicken flammade upp till kärlekslåga och snart var paret förenade till ett när äktenskap ingick. Efter några år som restaurangägare i Malmö fann de smultron- platsen i Vittsjö som numera är Blå Huset. Som invandrare till annat land tog de seden och kulturen som var rådande i Vittsjö och de har verkligen inlemmats i orten med pizza i Blå huset.

Pizzerior gräddas från förmiddagen till sena kvällen där ”Maria” och Micha med ständigt leende välkomnar. Kärleken mellan de två smittar av sig till besökarna där pizzorna gräddas med kärlek som extra ingrediens. Pizzerian håller öppet alla dagar förutom ett fåtal dagar då paret tar välbehövlig ”semester”. Numera äger de fastigheten där den gamla och stora urmakarklockan visar rätt tid två gånger varje dygn!

 

Top