Nostalgin flödade på senaste månadsmötet

BJÄRNUM. Pro I Bjärnum hade bjudit in Bertil Sandström från metropolen Osby. För att förgylla eftermiddagen på utlyst månadsmöte under torsdagen.

Sedvanligt så hälsade chefen, Maj-Inger Eklöv oss välkomna och till sin hjälp att leda mötet hade hon bisittande sekreteraren Karin Andersson.

Maj Inger Eklöv hälsade välkomna till årets första månadsmöte och Karin tog hand om protokollet.

Månadsmötet var inte så långdraget, utan detta klarade man av på en liten kvart. Därefter var det dags för dagens gästtalare Bertil Sandström att ta över med sitt utlysta program ”Lennart Hyland regerade Sverige”.

Bertil Sandström kom och föreläste på PRO:s första månadsmöte 2023 i bygdegården.

Bertil Sandström från Osby var gästtalare på PRO:s första månadsmöte för året.

Skall också nämnas att Bertil Sandström har ett långt förflutit som radiopratare och mycket anlitad av Radio Kristianstad på sin tid. Hans helt underbara och lugna stämma är onekligen gjord för ett radioprogram och än mera live. Vi var säker många på mötet som kunde drömma oss tillbaka till tiden för vår uppväxt, då avsaknaden av dagens bild och IT program inte fanns och enbart en rörradio fanns att tillgå i hemmet.

Bertil Sandström med sin radioröst, berättade om Lennart Hyland och hans leverne

Hur som helst så såg man fram emot lördagskvällen, då Lennart Hyland skulle ut i etern i antingen ”Karusellen” eller något annat trevligt program. Detta kunde Bertil Sandström på ett enkelt sätt plocka fram genom att berätta och spela musik som härrörde sig från den tiden av program och med kända artister.

Såg att många av Bertils åhörare kunde texterna när han spelade upp de kända melodierna från tex. Nacka Skoglund, Snoddas, Arne rosen Quick, Ingemar Johansson, Owe Törnquist, Tumba Johansson, Robertino, Cacka och inte minst Gustav ”Stålfarfar” Håkansson från Gantofta.

Marianne satt i kassan och hälsade Kerstin och Karin välkomna till nostalgi-eftermiddag

Ylva Magnusson var på hugget ordentligt och sålde slut på sina lotter. Inger S. köpte lotter

Ingegerd gjorde reklam för ”Det femte mordet” en rysare till teater nere i Ystad.

Mellan berättandet så spelade Bertil lite go musik från kända artister på 50 talet.

 

Bertil Sandström berättade med inlevelse om det fina 50-talet och speciellt Lennart Hyland

Maj-Inger Eklöv tackade Bertil Sandström för en nostalgisk och trevlig eftermiddag.

Maj Inger Eklöv såg till så att Bertil Sandström fick en påse godis med hem

Herbert Martinsson tackade Bertil S. för en trevlig tillbakablick om 50 talet och hans program om den store Lennart Hyland.

  

Top