Söndagens Familjeföreställning på Medborgarhuset i Vittsjö

VITTSJÖ. Söndagens Familjeföreställning var ”Sagan om den lilla farbrorn”. En berättelse skriven av Barbro Lindgren.

Farbrorn, flickan och hunden spelades av Jennie Lindgren, Ulrica Flach och Martin Östh.

Kramdjur i form av hundar mötte publiken redan i foajen och kassören hade också blivit hundvakt.

Inne i teatersalongen fann vi farbrorns lilla röda stuga och en liten farbror som satt på sin pall framför stugan och ibland sov han och ibland spelade han munspel.

En liten farbror som alla retade och tyckte var ful. Ingen ville vara hans vän. Till och med hundarna morrade åt honom. Men så kom farbrorn på att en kontaktannons vore bra. Sagt och gjort så var det bara att vänta. Och han väntade och väntade och väntade. Men så en vacker dag kom det en hund på besök till honom. Farbrorn bjöd på kakor och så blev de bästisar och hunden lade sitt lilla huvud i farbrorns knä. Dag efter dag kom hunden och de dansade vilda danser och stillsam vals och solen sken och koltrasten sjöng.

Hela året gick men så plötsligt blev de flera det var en flicka som började leka med hunden. Ensamheten kom tillbaka till farbrorn för flickan och hunden busade och lekte med varandra. Allt rasade men till farbrorns förvåning så en solig dag kom både flickan och hunden tillbaka och då undrade farbrorn om inte alla tre kunde vara vänner. Hand i hand vandrade de hem till farbrorns stuga. Så istället för en vän fick farbrorn två .

En saga med saknad, sorg, vemod, gemenskap och glädje. Familjeföreställning med hög klass.

Christel Ternemo tackade artister med ljus sponsrade av Afari och publiken fick kort designade av Christel. Kort att skicka till en vän.

 

Top