Vårmarknad i Hagsjö

BJÄRNUM. I solsken men med en något kall vind, genomfördes i helgen Vårmarknad i Hagsjö. Sven-Åke Andersson tog emot i sitt hem och kunde visa en mängd produkter som han tillverkat.

Allt från fågelholkar till ”vintroll”, en tunna av trä som var anpassad för att passa en bag in box. Även en mängd olika planteringslådor fanns till försäljning. Som pensionär känner Sven-Åke att tiden måste läggas på något och det är då dessa alster kommer till.

En marknad utan varm korv är ingen marknad. Självklart måste även Hagsjö Vårmarknad tillhandahålla denna svenska delikatess. Elisabeth Lood hade tagit på sig uppdraget att sköta korvgrillningen. Till korven erbjöds honungssenap, en ny produkt som Bibrudens Biskafferi tagit fram.

Jill Müller, från Bibruden Biskafferi, var på plats och sålde honung med en mängd olika smaker, samt andra produkter med koppling till sin biodling. Salvor med bivax och ljus tillverkade av bivax fanns i sortimentet.

Även Tippes Lada, som annars finns i Kulleröd, fanns också på plats för att sälja egentillverkade produkter. Då det går mot påsk, var alster för denna tid väl representerade.

Under lördagen fanns även spelemännen Tobbe Arvidsson och Peter Nylander på plats för att underhålla med sång och musik.

Många besökare tog tillfället i akt att besöka vårmarknaden i Hagsjö under helgen och de flesta var eniga om att detta var ett trevligt initiativ och att detta skall bli en årlig återkommande marknad. Stort tack till alla inblandade.

 

Top